REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje parduodamas pianinas, kuriuo buvo grojama įrašant pirmąsias legendinės grupės „The Beatles“ dainas. Praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio pradžioje pianinas buvo nupirktas iš vienos Londono įrašų studijos, o per pusę amžiaus jo kaina išaugo dešimtis kartų, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Pianinas šį mėnesį bus parduotas aukcione. Už jį tikimasi gauti iki 150 tūkst. svarų sterlingų.

REKLAMA

Tuo pat metu Londone bus parduodami ir kiti daiktai, susiję su „The Beatles“. Atsisveikinti su savo turimomis relikvijomis nusprendė bitlomanė Susana Baker, kuri net lankėsi svečiuose pas Johną Lennoną ir Paulą McCartney.

Anot S. Baker, kai ji su drauge pirmą kartą atėjo prie J. Lennono namo, šis pats nusileido ir atidarė joms vartus. „Tai buvo tiesiog neįtikėtina, mes su drauge net nustėrome. Neturėjome nieko, ant ko būtume galėjusios paprašyti autografo. Mums beliko tik pasikalbėti, ir tai buvo pradžia, – pasakojo moteris. – Vėliau mes dažnai pas juos lankydavomės.“

REKLAMA
REKLAMA

J. Lennonas buvo labai svetingas. „Pamenu, kartą jam pasakiau: „Atleisk, kad tau trukdome per tavo laisvadienį.“ O jis atsakė, kad jei ne mes, jis niekada nebūtų turėjęs tokio namo. Todėl jam esą malonu bendrauti su savo gerbėjais“, – sakė S. Baker.

Bendravimas truko dvejus metus. Vėliau S. Baker su šeima išvyko į Ameriką. Tačiau moteris išsaugojo daug daiktų, susijusių su legendine britų grupe: bilietus, iškarpas iš laikraščių ir pačią vertingiausią dalį – pluoštą retų nuotraukų, padarytų per tuos dvejus bendravimo metus. Moteris taip pat parduoda J. Lennono siųstas telegramas su sveikinimais, P. McCartney rašytus laiškus. S. Baker teigia parduodanti šiuos daiktus, nes jai reikia pinigų dukters vestuvėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų