REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto centre naktimis patruliuos dvi privačios saugumo tarnybos. Saugos tarnybos „Likurgas“ ir „Kvintencija“ nuo rugpjūčio mėnesio naktimis patruliuos centrinėje Kauno miesto dalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrą projektą, siekiant įgyvendinant savanoriškų prevencinių saugumo priemonių planą, nusprendė įgyvendinti Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikti darbo grupė kartu su privačiomis saugos tarnybomis.

REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės taryba liepos mėnesį nutarė eksperimento tvarka trims mėnesiams privačias saugos tarnybas atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomas teritorijas.

Sprendimas parengtas atsižvelgiant į Laisvės alėjos ir Senamiesčio atgaivinimo idėjoms teikti darbo grupės narių pasiūlymus, Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininko pastabas bei privačių saugos tarnybų vadovų pasiūlytas iniciatyvas.Saugos tarnybos iki spalio 1 dienos poilsio ir švenčių dienomis nuo 23 val. vakaro iki 5 val. ryto (išskyrus sekmadieniais) bei darbo dienomis  ir sekmadieniais nuo 24 val. vakaro iki 4 val. ryto organizuos  prevencinį patruliavimą Laisvės alėjoje ir ją kertančiose pėsčiųjų gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienas ar du ekipažai periodiškai lėtai pravažiuos Laisvės alėja, taip atlikdami nusikalstamumo prevenciją. Šią idėją pasiūlė verslininkai. Mes turime skatinti privačias iniciatyvas, kuriomis siekiama padidinti saugumą miestą. Džiaugiamės, kad privačių bendrovių iniciatyva miestiečiai ir miesto svečiai galės jaustis saugiau“, - teigė Tarybos narys Jonas Koryzna.

Apie projekto įgyvendinimą ir numatomus atlikti su projekto įgyvendinimu susijusius veiksmus privačios saugumo tarnybos informuos Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybą ir kitas suinteresuotas šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų