REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Alytaus apskrities skyrius kartu su Alytaus rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame specialios paskirties šaldymo įrenginius gaminančios ir jais prekiaujančios bendrovės direktorius K. J. (g. 1955 m.) įtariamas neteisingų duomenų apie pajamas pateikimu ir apgaulinga buhalterine apskaita. Tokie patys įtarimai pareikšti ir juridiniam asmeniui – Alytuje registruotai bendrovei „V“.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu išaiškinta, kad 2007 m. sausio mėn.–2008 m. rugsėjo mėn. laikotarpiu, vadovaujant direktoriui K. J., bendrovėje „V“ neoficialiai įdarbinta penkiolika asmenų, kuriems buvo išmokėta 15 870 litų darbo užmokesčio. Šios lėšos nebuvo apskaitytos šaldymo įrenginius gaminančios įmonės buhalterijoje, o įvykusios ūkinės operacijos nepagrįstos jokiais apskaitos dokumentais. FNTT Alytaus apskrities skyriaus tyrėjai atskleidė, kad direktorius K. J. ne tik mokėjo nelegaliems darbuotojams neoficialius atlyginimus, bet ir teikė neteisingus duomenis apie bendrovės „V“ turto panaudojimą. Paskaičiuota, kad pateikusi deklaracijas, kuriose įrašyti melagingi duomenys, bendrovė į valstybės biudžetą nesumokėjo beveik 19 tūkstančių litų mokėtinų mokesčių.

Baigta baudžiamoji byla perduota Alytaus rajono apylinkės teismui. Už apgaulingai tvarkytą bendrovės buhalterinę apskaitą ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimą Baudžiamasis kodeksas nustato griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki ketverių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų