REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos mokslininkai įrodė, kad tolygus įdegis fiziškai yra neįmanomas, praneša BBC naujienų tarnyba. Edinburgo universiteto mokslininkų atlikto tyrimo išvados skelbiamos žurnale „Experimental Dermatology“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tiesų mokslininkai siekė nustatyti ryšį tarp įvairių kūno dalių įdegio ir odos vėžio (melanomos) formavimosi. Tyrime dalyvavo 100 savanorių, kurie buvo veikiami vidutinio diapazono (315–280 nanometrų) ultravioletiniais spinduliais. Po šešių seansų mokslininkai įvertino įdegį ant nugaros ir ant sėdmenų. Jie priėjo prie išvados, kad nugara įdega greičiau nei sėdmenys. Tačiau tai nereiškia, kad sėdmenų oda yra atsparesnė saulės spinduliams.

REKLAMA

Tyrimui vadovavusio Džonatano Riso (Jonathan Rees) teigimu, rezultatai rodo, kad odos reakcija į ultravioletinius spindulius yra nevienoda. Dž. Risas spėja, jog būtent todėl melanomų atsiranda tam tikrose kūno vietose.

„Viena iš melanomų mįslių yra ta, kad auglių skaičius skirtingose kūno dalyse labai skiriasi. Tyrimas parodė, jog mūsų kūną tam tikra prasme sudaro skirtingi odos plotai, kurie skirtingai reaguoja į saulės spindulius ir jiems reikia skirtingos apsaugos nuo saulės“, – sakė Edinburgo universiteto mokslininkas Dž. Risas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų