REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekonominio sunkmečio ir toliau spaudžiami Lietuvos krepšinio klubai šią vasarą neskuba burti gretų artėjančiam sezonui. Nors netrukus turi prasidėti pasirengimo stovyklos (kai kurios komandos jas jau pradėjo, – aut. past.), informacija apie ekipų sudėtis kol kas labai skurdi. Ne išimtis ir Kėdainių „Nevėžis“.

REKLAMA
REKLAMA

Kalnų versti neketina

Praėjusį sezoną Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai itin neblizgėjo. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vidutiniokai šalies čempionate rikiavosi turnyrinės lentelės apačioje. Sezoną kėdainiečiai baigė anksti, nes liko už atkrintamųjų varžybų borto.

REKLAMA

Ne ką geriau „Nevėžiui“ sekėsi ir Baltijos krepšinio pirmenybių (BBL) Elito divizione. Reguliariojo sezono varžybose lietuviai liko paskutiniai, tačiau šiaip ne taip iš nepalankios situacijos žaliai baltiems pavyko išsikapstyti – pereinamųjų rungtynių serijoje „Nevėžis“ palaužė Iššūkio taurės vicečempioną Prienų „Rūdupį“ ir išsaugojo vietą tarp elitinių BBL komandų.

Tiesa, blankoką sezoną kitomis spalvomis nudažė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyras. Jame Kėdainių klubas sugebėjo nužengti iki pat finalo ketverto. Tačiau Vilniuje pergalės džiaugsmo „Nevėžio“ krepšininkai nepatyrė.

REKLAMA
REKLAMA

Neatrodo, jog kitą sezoną vidurio Lietuvos miesto krepšinio komanda ketina atgyti ir nuversti kalnus. „Nevėžio“ vadovai planuoja surinkti biudžetą, kuris nebus didesnis nei pernai – iki 700 tūkst. litų.

Kėdainiečių tikslai kitą sezoną taip pat išliks pakankamai kuklūs. Anot „Nevėžio“ direktoriaus Arūno Danilevičiaus, komanda sieks patekti į LKL atkrintamąsias varžybas.

Sutartys – su dviem krepšininkais

Kol kas „Nevėžio“ klubo gretos – negausios. Sutartis su ekipa turi tik du krepšininkai – puolėjai Paulius Petrilevičius bei Rokas Ūzas. Jie pernai su komanda sudarė dvejų metų kontraktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Danilevičiaus teigimu, vadovai stengsis išlaikyti klubo branduolį ir išsaugoti ekipos lyderius. Tiesa, galimybės kertasi su finansais.

„Darysime viską, kad išlaikytume lyderius. Žiūrėsime, kiek tam leis jėgos ir finansai. Tikrai stengsimės“, – tvirtino A. Danilevičius.

Neatmetama, jog į „Nevėžį“ grįš ir pernai žaliai baltus marškinėlius vilkėjęs atakų organizatorius Rolandas Alijevas, spėjęs tapti Kėdainių klubo lyderiu. Praėjusio sezono pabaigoje gynėjas persikėlė į Vokietiją.

„Kuomet išsiskyrėme, pasikalbėjome ir Rolandas nepasakė „ne“. Jis – vienas iš kandidatų papildyti „Nevėžį“, – kalbėjo komandos vadovas.

REKLAMA

Skolinsis žalgiriečius

Lietuvos krepšinio grandas Kauno „Žalgiris“ ketina skolinti keletą žaidėjų kitoms komandoms. Jauniesiems žalgiriečiams paprasčiausiai nebeliko vietos Laikinosios sostinės ekipos gretose.

Kaip ir daugelis LKL vidutiniokų, „Nevėžio“ vadovai tikisi prisivilioti vieną kitą LKL vicečempionų žaidėją.

„Turime galimybę pasiskolinti žalgiriečius ir manome, kad taip ir bus. Mus domina daug „Žalgirio“ žaidėjų, tačiau neaišku, kokias galimybes turime juos įsigyti. Žalgiriečiai yra brangūs, pradedant Juškevičiumi, Lipkevičiumi, Janavičiumi, Vasiliausku ir visais kitais, kurie bus nereikalingi „Žalgiriui“.

REKLAMA

Sunku pasakyti, kaip su Kauno klubo vadovais vyks derybos ir kaip pavyks susitarti“, – svarstė A. Danilevičius.

Nuo kito sezono LKL klubai į savo gretas galės kviestis daugiau legionierių. Jų limitas iš keturių padidėjo iki šešių. Vis tik piktnaudžiauti užsieniečiais „Nevėžis“ neketina.

„Jeigu jų bus, tai nebent daugiausiai vienas arba du. O gal jų ir visai nebus. Kol kas dar per anksti apie tai kalbėti“, – teigė A. Danilevičius.

Donatas Urbonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų