REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi Seimui. Parlamento narių bus prašoma išankstinio sutikimo suvaržyti Seimo nario Vinco Babiliaus laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje. Primintina, kad liepos pradžioje vairuodamas automobilį parlamentaras viršijo leistiną greitį ir tokiu būdu pažeidė kelių eismo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi už šį pažeidimą yra numatyta ne tik piniginė bauda, bet ir areštas, apsisprendžiau kreiptis į Seimą. Tokią generalinio prokuroro pareigą numato įstatymas“, – savo sprendimą aiškino prokuratūros vadovas Darius Valys. Generalinio prokuroro nuomone, numatytos procedūros turi būti išlaikytos, kad atsakomybės už eilinį pažeidimą būtų išvengta ginčijant teismo sprendimo teisėtumą.

REKLAMA

Primintina, kad imunitetą nuo administracinės atsakomybės už tokio pobūdžio kelių eismo taisyklių pažeidimus įstatymai numato ne tik Seimo nariams, bet ir Vyriausybės vadovui, ministrams, teisėjams. Administracinė neliečiamybė buvo taikoma ir prokurorams, tačiau nuo 2008 m. jos atsisakyta.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų