REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje viešinčio NATO Jungtinės pajėgų vadavietės vado generolo Egono Ramso (Egon Ramms) susitikimuose su krašto apsaugos vadovybe aptarti Aljanso transformacijos klausimai, nuostatos rengiant naują NATO strateginę koncepciją, taip pat operacija Afganistane ir NATO oro policijos misija Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu svečias susitiko su krašto apsaugos ministro pareigas einančiu krašto apsaugos viceministru Rimu Jonaičiu, Lietuvos kariuomenės vadu generolu majoru Arvydu Pociumi, kitais ministerijos ir kariuomenės atstovais.

REKLAMA

Generolas E. Ramsas pritarė, kad kolektyvinės gynybos principas turi išlikti pagrindiniu naujosios NATO strategijos elementu. Jis taip pat dėkojo Lietuvai už svarbų indėlį operacijoje Afganistane ir išreiškė paramą Lietuvos planams daugiau dėmesio skirti rengiant Afganistano nacionalines saugumo pajėgas.

Antradienį generolas E. Ramsas taip pat lankėsi Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose, kur susitiko su NATO oro policijos misijoje dalyvaujančiais Lenkijos kariais.

REKLAMA
REKLAMA

NATO Jungtinė pajėgų vadavietė įsikūrusi Brunsumo mieste Olandijoje. Tai viena iš trijų operacinio lygmens NATO karinių vadaviečių, kuri yra pavaldi NATO Vyriausiajai sąjungininkų pajėgų Europoje vadavietei Monse (Belgija). Kitos dvi vadavietės yra Neapolyje (Italija) ir Lisabonoje (Portugalija).

Jungtinė pajėgų vadavietė Brunsume yra atsakinga už NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų operaciją Afganistane.

Generolas E. Ramsas NATO Jungtinei pajėgų vadavietei vadovauja nuo 2007 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų