REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovus, išklausė ir pareiškė esanti už platų dvigubos pilietybės taikymą. Po susitikimo su prezidente Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkė Regina Narušienė džiaugėsi Jos Ekscelencijos pozicija: „Mes nekalbame apie dvigubą pilietybę, mes kalbame apie išlaikymą Lietuvos pilietybės lietuviui. Ne apie visą bendrą atvirą dvigubą pilietybę.

REKLAMA
REKLAMA

Mes reprezentuojame visus užsienio lietuvius, tai mūsų pozicija – mes norime, kad visi lietuvių kilmės žmonės turėtų galimybę išlaikyti savo pilietybę".

„Pilietybės pamatas pirmiausiai yra pareigų, o ne teisių sąvadas. Dėl šios priežasties ji, kaip ir Tėvynė, yra viena. „Kitos neišmels, apgailėjęs", – sakė Maironis. Antra, jokia „dviguba pilietybė" namo išeivių negrąžins, ir čia jie dažniausiai grįžtų „teisių išmušinėti", o tai daug ką sako. Trečia, reikia pasimokyti iš pasaulio patirties: galima palikti „dvigubos pilietybės galimybę" žmogui iki 16 metų, t.y. iki jam gaunant tikrą pasą",– anot filosofo Arvydo Juozaičio, „Tėvynę mylėti galima ir be pilietybės – lietuvybė daugiau reiškia".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų