REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos Priešakinių telekomunikacijų tyrimų instituto ir Osakos universiteto atstovai visuomenei pristatė robotą, gebantį imituoti vaizdo telefonu skambinančio pašnekovo balsą ir judesius, pranešė „Physorg.com“.

REKLAMA
REKLAMA

„Telenoid R1“ pavadintas robotas, remdamasis perduodamu telekonferencinio ryšio vaizdo bei garso srautu, imituoja toli esančio žmogaus balsą bei gestus, taip sudarydamas įspūdį, neva pašnekovas yra priešais tave, teigiama pranešime.

REKLAMA

Specialūs davikliai robotui perduoda indormaciją apie žmogaus galvos, veido ir rankų judesius. Bandymų metu „Telenoid R1“ „apsimetinėjo“, kad su seneliu kalbasi jo vaikaitis, po to imitavo, kad su vyresniojo amžiaus žmogumi nuotoliniu ryšiu bendrauja gydytojas.

Robotą sukūrę specialistai tikisi, kad jis bus naudojamas realiomis gyvenimo situacijomis, pavyzdžiui, vienišų senyvo amžiaus žmonių namuose, kad galėtų atstoti „šeimo narį“.

REKLAMA
REKLAMA

„Telenoid R1“ išvaizda buvo pasirinkta taip, kad robotas galėtų imituoti bet kokio amžiaus pašnekovus – ir moteris, ir vyrus, teigiama pranešime.

Masinei rinkai skirta „Telenoid R1“ modifikacija kainuos apie 700 000 japonijos jenų (apie 8 000 JAV dolerių). Šiame vaizdo siužete galima „Telenoid R1“ sugebėjimus.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų