REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atliktų tyrimų duomenų palyginimas rodo, kad šiuo metu darbo rinkos ir darbuotojų situacija esą yra daug geresnė nei praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet darbuotojų skaičius įmonėse didėjo labiau nei pernai – iš CVbankas.lt tyrimo duomenų matyti, kad šių metų pirmaisiais ketvirčiais daugiau įmonių nei pernai ieškojo naujų darbuotojų ir juos įdarbino. Tai esą patvirtina ir skelbimų apie siūlomą darbą skaičius – jų portale CVbankas.lt nuo pernai metų padaugėjo 10 kartų. Taip pat padaugėjo įmonių, kuriose darbuotojų skaičius buvo stabilus, t. y. jų nedaugėjo, bet ir nemažėjo.

REKLAMA

Per daugiau nei pusę metų pasikeitė ir atlyginimų situacija. Beveik dešimtadaliu sumažėjo darbuotojų, kuriems atlyginimai būtų mažinami. CVbankas.lt tyrimų palyginimo rezultatai rodo, kad daugumai atlyginimai stabilizavosi, o vidutiniškai 5 proc. respondentų atlygis už atliekamą darbą šiais metais didėjo.

Stabilesnė darbo vieta ir stabilus arba padidėjęs atlyginimas pakeitė situaciją taip, kad šiuo metu penktadaliu sumažėjo darbuotojų, kuriems būtų aktualus papildomas darbas. Praėjusių metų paskutinį ketvirtį apie 80 proc. respondentų norėjo dirbti papildomai, šiuo metu šis rodiklis siekia apie 60 proc. Vis dėlto papildomo darbo paieška dar itin aktuali – prisidurti prie algos norėtų daugiau nei kas antras CVbankas.lt respondentas.

Atsirandant daugiau perspektyvų gauti darbą, padaugėjo dirbančiųjų, kurie norėtų pakeisti turimą darbą. Vidutiniškai per pusmetį norinčiųjų keisti darbo vietą padaugėjo keliais procentais. Pagrindinės priežastys – noras uždirbti daugiau, išbandyti naują sritį, dirbti kitokios srities įmonėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų