REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien (07.30) Varėnos miškų paunksnėje, Dainų slėnio saloje, prasidėjo „Tamsta muzika“ festivalis. Antrus metus iš eilės vykstančio festivalio organizatoriai žadėjo jaukų, gyvą ir šeimynišką festivalį. Tačiau gausiai susirinkę jauni žmonės neleido pamiršti, kad festivalyje karaliauja jie.

REKLAMA
REKLAMA

(22 h. 21 min.) Sutemus į sceną išėjo ekscentriškasis architektas, scenos veteranas, „zuikis pleibojus“ Algirdas Kaušpėdas su grupe „Antis“. Scenoje pasirodęs su chalatu, dainininkas pasirodymą baigė dėvėdamas blizgius, raudonus boksininko šortus ir juodus marškinėlius.

REKLAMA

Padainavęs kūrinius iš naujojo albumo, atlikėjas ėmėsi senų ir gerai žinomų „Anties“ dainų, o minia patenkinta ošė kartu su juo. Galiausiai palinkėjęs jaunimui „nebūti freak'ais ir nepalikti Lietuvos“, jis sceną užleido disco,r&b ir funk muzikinio stiliaus grupei „Saulės kliošas“.

Vos įpusėjus koncertuoti grupei „Antis“, vienas festivalio dalyvių pakibo ore. Vyrukas, skridęs lynu, pakabintu apie 10 metrų aukštyje, tiesiog pakibo ore. Virš koncerto klausančių dalyvių galvų jis kybojo apie pusvalandį, o vėliau buvo išgelbėtas organizatorių.

REKLAMA
REKLAMA

(00 h. 21 min.) Geros emocijos bei grynas oras, rodos, įkvėpė meilei „Saulės kliošo“ muzikantus, kurie susirinkusiai paauglių miniai linkėjo meilės ir sekso kupino savaitgalio.

„Saulės kliošo“ būgnininkas Laurynas Šarkinas, apimtas euforijos, riktelėjo: „Muzikantai groja dėl meilės, todėl šios dvi dienos turėtų būti pilnos meilės bei sekso.“

Tuo tarpu festivalio dalyviai jau buvo gerokai įsišėlę. „Gatvės šokių scenoje“ grojo kaitinantys hip-hop muzikos stiliaus  ritmai, o ryškiaspalvės šviesos it muses traukė pro šalį einančius dalyvius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(01 h. 01 min.) Atšalusį nakties orą kaitino karštakraujai grupės „InCulto“ vaikinukai. Atlikėjai tikrai žinojo, ką nori girdėti festivalio dalyvių ausys ir ilgai nelaukę pagrojo šių metų „Eurovizijai“ kurtą dainą - „East European Funk“.

Vos  išgirdusi pirmuosius akordus minia pamišo: iškėlė aukštyn rankas, ėmė šokinėti ir dainuoti kartu su Jurgiu Didžiuliu. Pasibaigus dainai poilsiautojai pareikalavo kūrinį pakartoti, o pamaloninti tokio publikos dėmesio „InCulto“ nariai jį pakartojo.

(02 h. 25 min.) „Kaip jūs jaučiatės atvykę į Lietuviškąjį Vudstoką?“ - užlipusi į sceną paklausė grupės „Brassbastardz“ vokalistė Daiva Starinskaitė (DivahDee), geriau žinoma iš savo kūrybinės veiklos grupėje „Saulės kliošas“.  Žiovauti bepradedanti minia kaip mat atsigavo ir ėmė siautulingai rėkti unisonu. Netrukus pasigirdo jausmingas funk muzikos stilius, kuris susimaišęs skambėjo su sodriu ir stipriu Daivos vokalu.

REKLAMA

Nepaisant to, kad vakarėlis judėjo finišo tiesiosios link, dalyviai miegoti neskubėjo. Žinoma, patys neištvermingiausi jau po truputį judėjo palapinių miestelio link.

(03:06) Priešpaskutiniai scenoje pasirodė grupės „G&G Sindikato“ nariai. Po „Brassbastardz“ pasirodymo įsiaudrinusi minia smarkiais plojimais ir  audringais šūksniais pasitiko reperius.

Išgirdę „G&G Sindikato“ vyrų balsus ir visiems geria žinomą frazę „mes vistiek gersim alų savo Vokiečių gatvėj“, festivalio dalyviai plūstelėjo didžiosios scenos link. Ritmingai judėdama minia kartu su reperiais dainavo gerai žinomus kūrinius, o kiekvieną dainą palydėdavo griausmingais šūksniais, švilpimu ir plojimais.

REKLAMA

Po „G&G Sindikato“ pasirodymo, scenoje pasiliko DJ Mamania, linksminęs miego nenorinčius „Tamsta muzika“ festivalio dalyvius.

Įvažiavusius į Dainų slėnio salą, nusidriekė ilga automobilių eilė, kuri pranašavo, kad žmonių bus gausu. Nuojauta neapgavo. Priėjusi lyg grybus išdygusias palapines, pasigirdo pirmieji svajingo Rasa Basa ir jos grupės muzikos garsai.Susirinkusieji festivalio dalyviai klausėsi muzikos dviejose scenose, pliuškenosi vandenyje, dalyvavo kitose „Tamsta muzika“ festivalio siūlomose atrakcijose ar tiesiog mėgavosi geru oru bei savaitgalio pradžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš festivalį jo organizatoriai žadėjo parengti veiklos visai šeimai ir iš tiesų, kiekvienas renginio dalyvis galėjo rasti sau patinkančios veiklos: nuo laipiojimo siena iki lėlių darymo pamokų.

Pirmoji renginio muzikinę programą  pradėjo ir simboliškai jį atidarė atlikėja Rasa Bubulytė, geriau žinoma pseudonimu Rasa Basom. Kartu su penkiais norvegais, kurie groja Rasos grupėje,  apšildė dar sustingusius festivalio dalyvių kūnus ir parengė jų ausis kitai perspektyviai roko grupei „Freaks on Floor“.

Pastarieji traukte pritraukė  paauglius, kurie ėmė klykti vos pamatę žaliu triko apsitempusį grupės vokalistą. Renginio vedėjas pamišusiai miniai sviedė „Freaks on Floor“ kompaktinę plokštelę, tuo tarpu minia įsisiautėjo dar labiau ir viso pasirodymo metu šėlo kaip pasiutę.

Tuo metu „Tamsta Apple scenoje“ grojo alternatyvaus roko grupės  „Smėlis“,„Isomnia vera“ bei „Stiffer“, o „Gatvės šokių scenoje“ grojo retro, funk ir hip-hop stiliaus muzika bei linksminosi šokėjai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų