REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorai privalės nagrinėti Kalvarijos pareigūnų skundo dėl Marijampolės policijos vadovų veiksmų, tiriant miško grobstymo ir kontrabandos bylas, penktadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas (VAT).

REKLAMA
REKLAMA

Septyni Kalvarijos pareigūnai pirmos instancijos teismui buvo apskundę Generalinės prokuratūros sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Kalvarijos pareigūnų pranešimo apie galimą aukštų teisėsaugos pareigūnų korupciją ir piktnaudžiavimą.

REKLAMA

Birželio pradžioje Vilniaus miesto 1 apylinkės ikiteisminio tyrimo teisėjas panaikino laikinai einančio generalinio prokuroro pareigas Raimondo Petrausko nutarimą, kuriuo buvo atmestas Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kalvarijos policijos komisariato pareigūnų prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kai kurių aukštų policijos ir prokuratūros pareigūnų. Buvo įtariama, kad aukšti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai galimai dalyvauja nusikalstamo pasaulio, susijusio su kontrabanda ir vagystėmis, veikloje, o jų veiklą esą dangsto aukštesnių teisėsaugos įstaigų vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai skunde generaliniam prokurorui prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) viršininko pavaduotojo Edvardo Bukoto, Marijampolės AVPK viršininko Kęstučio Kalinausko veiksmuose, Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Kęstučio Betingio, Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojo Visvaldo Račkausko veiksmų.

Laikinai einantis generalinio prokuroro pareigas R. Petrauskas balandžio 29-osios nutarimu atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šio pareiškimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų