REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už sumuštą mokinį baudas mokės mokykla ir tėvai

Pernai pavasarį laisvos pamokos metu sumušto anykštiečio mokinio gydymo išlaidų didesnę dalį - 1197 litus teks sumokėti Kurklių Stepono Kairio pagrindinei mokyklai ir 513 litų - nusikaltusio vaiko tėvams - tokį sprendimą priėmė Anykščių rajono apylinkės teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas patenkino Anykščių rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro Ričardo Juozainio ieškinį dėl nusikalstama veika padarytos žalos atlyginimo valstybinei ligonių kasai.

REKLAMA

Anykščių rajono Kurklių Stepono Kairio pagrindinės mokyklos stadione pernai kovo 27-ąją vieną penktoką sumušė jo bendraklasis. Ketvirtos pamokos tą dieną nebuvo, nes mokytojas buvo išvykęs į seminarą, tačiau mokiniai laukė jiems skirtų nemokamų pietų. Berniukai, žaisdami stadione, susiginčijo, kieno eilė mesti kamuolį. Supykęs vienas žaidėjų parbloškė ant žemės jam neįtikusį bendraklasį ir spardė tol, kol berniukas neteko sąmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas, įvertinęs bylos aplinkybes, konstatavo, kad dėl savo bendraklasį sužalojusio mokinio veiksmų didesnė atsakomybė tenka mokyklai, nes nusikalstamą veiką padaręs mokinys tuo metu buvo mokyklos, o ne tėvų priežiūroje.

Nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojantis Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Ignas Raila teigia, kad vaikas mokykloje turi būti apsaugotas nuo bendraamžių ir vyresniųjų mokinių ar suaugusiųjų smurto ir patyčių, jis turi jaustis saugus. Mokyklos bendruomenė yra pagrindinė vaiko socializacijos vieta, čia turi būti paisoma vidaus tvarkos ir mokinio elgesio taisyklių, visiems priimtinų žmonių bendrabūvio nuostatų.

Pernai Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai kartu su rajonų apylinkių kolegomis perdavė nagrinėti teismams 87 bylas dėl prieš vaikus panaudoto fizinio smurto, tarp jų buvo aštuonios bylos, kai vaikai nukentėjo mokymosi įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų