REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie Šiaulių  apskrities vyriausiojo policijos komisariato skubėjo medikai. Čia iš „zuikius" gaudančios bendrovės „Dorsimus" automobilio ant neštuvų  išnešta 64-erių metų miesto maršrutinio autobuso keleivė.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionė  miesto maršrutiniu autobusu 64-erių metų šiaulietei baigėsi neplanuotai liūdnai. Moteris, pabendravusi su mieste zuikius gaudančios bendrovės „Dorsimus" darbuotojais, pasijuto blogai, tad kontrolieriai nespėjo šiaulietės palydėti į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, esantį Aušros alėjoje, – moteriai teko kviesti medikus. Pirminiais duomenimis, pensininkę ištiko epilepsijos priepuolis. Medikai tvirtina, kad minėtos ligos priepuolius gali išprovokuoti ne tik karščiai, bet ir nervinė įtampa.

REKLAMA

Šiaulietę vežė „gydyti" policijos pareigūnams?

„Šiaulių naujienų" žiniomis, J. Basanavičiaus gatvėje į miesto maršrutinį autobusą patikrinti bilietų įlipo bendrovės „Dorsimus" kontrolieriai. 64-erių metų šiaulietė zuikių gaudytojams negalėjo pateikti bilietėlio su tinkamomis komposterių dantų žymelėmis, tad kontrolieriai nutraukė moters kelionę – išsivedė iš autobuso ir įsodino į savo tarnybinį automobilį. Ten moteris pasijuto blogai.

REKLAMA
REKLAMA

Zuikių  gaudytojai užuot vežę pensininkę į Šiaulių apskrities ligoninę, vežė į Aušros alėją, kur įsikūręs  Šiaulių apskrities VPK komisariatas. Negi, zuikių gaudytojų  galva, žmones gali gydyti ir teisėtvarkos sergėtojai?

Moteriai pavyko išvengti policijos pareigūnų „reabilitacijos" –  prie Šiaulių apskrities VPK komisariato atvyko medikų automobilis ir iš bendrovės „Dorsimus" automobilio moterį  išnešė ant neštuvų.

„Aš tik prisimenu, kad išsimušiau bilietėlį..." - gulėdama ant neštuvų greitosios pagalbos automobilyje „Šiaulių naujienų" korespondentui kartojo moteris, kurią akivaizdžiai krėtė drebulys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais duomenimis, moterį tądien ištiko epilepsijos priepuolis.

A. Štaras kaltina orus

Atrodė, kad bendrovės „Dorsimus" direktorius Arnoldas Štaras itin sunkiai supranta lietuviškai. „Nieko nesuprantu... nelabai girdžiu", - „Šiaulių naujienų" žurnalistei į klausimą, ar dažnai būna, kad pabendravę su kontrolieriais žmonės pasijunta blogai ir nualpsta, trimitavo minėtos bendrovės vadovas. Kiek vėliau A. Štaras pripažino žinąs apie tai, kad pirmadienio popietę po kontrolierių patikrinimo viena keleivė pasijuto blogai.

REKLAMA

Bendrovės vadovas tarsi koks medikas žėrė savo išvadas. „Žmonės alpsta dėl oro sąlygų", - diagnozę kontrolierių sulaikytai pensininkei iš karto nustatė A. Štaras. Bendrovės vadovo žodžiais, kontrolierių elgesys negalėjo įtakoti moters sveikatos. Esą zuikių gaudytojai su savo „klientais" elgiasi itin korektiškai.

Kodėl bendrovės darbuotojai moters nevežė į Šiaulių apskrities ligoninę? A. Štaras netikėtai atsakė, kad pakeliui į ligoninę moteris galėjo numirti „Dorsimus" mašinoje. Liko neaišku, nes moteris lygiai taip pat galėjo mirti ir vežama į policijos komisariatą...

REKLAMA

Sergantiems epilepsija reikia vengti nervinės įtampos

Medikai tvirtina, kad epilepsijos priepuolis žmogų gali ištikti dėl daugelio priežasčių – ne tik dėl karščio. „Stresas gali išprovokuoti", - teigia Šiaulių apskrities ligoninės Neurologijos skyriaus vedėja Sigla Ščeponavičiūtė. Anot medikės, nors nervinė įtampa ne kiekvienu atveju gali neigiamai paveikti epilepsija sergantį žmogų, bet kartais įtakoti priepuolį tikrai gali.

Tokių  atvejų, kai žmonės pasijunta blogai po akistatos su kontrolieriais, mieste jau būta. Prieš gerą pusmetį miesto autobuse sučiuptą šešiolikmetę zuikių gaudytojai buvo apkaltinę net užpuolimu. Mergaitės artimieji pasakojo, kad mergaitė po incidento su zuikių gaudytojais pasijuto taip blogai, kad net galvojo apie savižudybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai piketavo prieš nekultūringą kontrolierių elgesį

„Šiaulių naujienų" žurnalistams savo istorijas apie akistatas su zuikių gaudytojais pasakojo ne vienas šiaulietis, kuris teigė buvęs nuskriaustas.  Žmonės teigė bijantys lipti į autobusą, kad bendrovės „Dorsimus" kontrolieriai neapkaltintų nekaltai. Anot šiauliečių, rečiau autobusu važinėjantys žmonės turėtų žinoti, kad nusipirkti ir pažymėti bilietą reikia labai greitai, o pažymėjus kuo greičiau pasitraukti nuo komposterio.

Praėjusiais metais mieste net buvo surengtas piketas prieš nekultūringą zuikių gaudytojų elgesį. Bendrovės atstovai, užuot išėję pasikalbėti su žmonėmis, juos tik fotografavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų