REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip praneša naujienų agentūra „REGNUM Novosti“, Kaliningrado laikraščio „Baltijos sargas“ (oficialus Baltijos laivyno leidinys) žurnalistai atskleidė kelias karinių jūros pratybų „Baltops“, įvykusių Baltijos jūroje 2010 m. birželio mėnesį, detales.

REKLAMA
REKLAMA

Straipsnyje „Baltopso pamokos“ teigiama, kad „tam tikri pratybose dalyvavę kariniai laivai (turimi omenyje NATO laivai – „REGNUM Novosti“ pastaba) visiškai nesugebėjo sureaguoti į oro ataką“. Kaip spėja straipsnio autorius, „galbūt jų oro gynybos įranga neaptiko taikinio arba zenitinės ugnies priemonės nebuvo pasiruošusios šaudyti“.

REKLAMA

Kalbant apie tai, kaip analogišką užduotį vykdė Rusijos jūreiviai, straipsnyje pabrėžiama, kad „per artilerijos šaudymo pratybas jūrų ir oro taikiniai buvo aptikti, vedami ir apšaudyti atviros ugnies atstumu“.

Tarptautinės pratybos „Baltops“ („Baltic Operations“), kuriose dalyvauja Šiaurės Atlanto sutarties šalys, taip pat Rusija, Suomija ir Švedija, buvo surengtos 2010 m. birželio 6–22 dienomis. Didelio masto kariniame renginyje dalyvavo 36 įprasti laivai ir du povandeniniai su daugiau negu trijų tūkstančių jūreivių iš Rusijos, JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Belgijos, Lenkijos, Švedijos, Danijos, Latvijos, Lietuvos ir Estijos įgula.

Pagal naujienų agentūros „Regnum“ informaciją parengė Geopolitinių studijų centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų