REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija iš privatizacijos planuoja uždirbti 30 mlrd. dolerių

Rusija paskelbė apie savo planus parduoti dalį savo turimų akcijų 11 valstybinių kompanijų. Taip Rusijos vyriausybė tikisi uždirbti apie 30 mln. dolerių. Tiesa, skelbiama, kad nė vienoje iš kompanijų Rusijos valdžia neplanuoja atsisakyti kontrolinio akcijų paketo.

REKLAMA
REKLAMA

Ši dalinės privatizacijos programa, kuri bus pradėta įgyvendinti kitais metais, yra pati didžiausia nuo pat praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio. Tarp kompanijų, kurių dalį akcijų planuojama parduoti, yra ir bankas „Sberbank“, ir naftos kompanija „Rosneft“.

REKLAMA

Tiesa, į sąrašą tikrai nebus įtraukta nacionalinė geležinkelių kompanija.

Rusija jau ilgą laiką svarsto įvairius variantus, kaip užkamšyti biudžeto deficitą. Per paskutinįjį dešimtmetį Rusijos valdžia visais įmanomais būdais vengė valstybinių kompanijų privatizavimo. Tačiau dabar nuomonė bent dalinai pakito. Skelbiama, kad tarp kompanijų, kurių dalis akcijų pereis į privačias rankas, yra ir naftotiekių bei dujotiekių operatorius „Transneft“, valstybinis bankas VTB, hidroelektrinių operatorius „Rushydro“.

Kol kas neskelbiama, kiek konkrečiai kiekvienos kompanijos akcijų planuojama parduoti. Kaip minėta, Rusijos vyriausybė visose kompanijose išlaikys kontrolinį akcijų paketą.

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas teigia, kad šiemet šalies biudžeto deficitas liks didesnis nei 5 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų