REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunių (iki 18 m.) rinktinė pratęsė pergalingą žygį Europos čempionate Vilniuje. Tiesa, šįsyk pergalė nebebuvo tokia įtikinama kaip ankstesniuose susitikimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kazio Maksvyčio auklėtiniams teko kovoti iki paskutinių sekundžių, o pergalės šokį lietuviai galėjo atlikti tik po paskutinio metimo. Anot vyriausiojo trenerio, jo auklėtiniai šiose rungtynėse žaidė labai prastai.

REKLAMA

„Pergalė ne tokia, kad nugalėjus džiaugtumėmės. Latviai gerai žaidžia viso čempionato metu, o mes šiandien atrodėme labai prastai. Buvome priversti naudotis tolimais metimais, nes latviai susispaudė po krepšiu, tačiau tie tritaškiai nekrito. Negalima kaltinti Deivydo Pukio, kuris komandą traukė pirmosiose penkiose rungtynėse. Nepasakyčiau, kad prieš varžovų zoninę gynybą turime sunkumų. Tiesiog šiandien nekrito tolimi metimai. Latviai itin kibiai žaidė prieš Valančiūną. Prieš ji buvo dvigubinama gynyba, todėl jam rungtyniauti buvo ypač sunku. Bandėme maitinti jį kamuoliais, bet tai padaryti buvo labai sudėtinga. Vis tik toks mačas prieš ketvirtfinalį mums bus į naudą. Iki šiol visos pergalės buvo labai lengvos, todėl toks susitikimas buvo naudingas“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas išskyrė prastą pataikymą.

„Šiandien buvo prastos rungtynės. Pataikymas tragiškas, visi metimai skriejo pro šalį. Galbūt koją pakišo susikoncentravimo trūkumas. Iš latvių tikėjomės tokio pasipriešinimo, nes mūsų kaimynai atiduoda visas jėgas. Galbūt jau buvome pradėję galvoti ir apie ketvirtfinalį. Prieš mane latviai iš pradžių bandė gintis vienas prieš vieną, bet kuomet nepavyko, visi susispaudė po krepšiu“, – pasakojo J. Valančiūnas.

F grupėje mūsų šalies krepšinio atstovai, turnyre nepatyrę nė vieno pralaimėjimo, užėmė pirmąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų