REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Žmogaus teisių teismo sprendimų Lenkija praranda milijonus

Lenkai vis dažniau laimi prieš savo valstybę iškeltas bylas Strasbūro žmogaus teisių teisme, tačiau Lenkijos Užsienio reikalų ministerija teigia neturinti tiek pinigų, kad galėtų visiems bylas laimėjusiems asmenims išmokėti kompensacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais Lenkijos Užsienio reikalų ministerija visiems bylas Strasbūro žmogaus teisių teisme laimėjusiems lenkams privalėjo išmokėti rekordinę 5 mln. zlotų sumą. Iš viso Lenkija savo piliečiams Strasbūre pralaimėjo net 123 bylas.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministerija teigia, kad ją kaip ir kitas ministerijas šiuo metu kamuoja pinigų trūkumas, nes valdžia kovoja su augančiu valstybiniu įsiskolinimu. Tačiau būtent ši ministerija iš savo lėšų turi mokėti kompensacijas bylas Žmogaus teisių teisme laimėjusiems piliečiams.

Iki šio birželio Lenkijos Užsienio reikalų ministerija jau spėjo išleisti visą specialų fondą, kuris buvo skirtas kaip tik bylas Strasbūro teisme laimėjusių asmenų kompensacijoms išmokėti. Nuo šiol kompensacijos esą bus mokamos iš ministerijos rezervo fondo, kuris dažniausiai yra skiriamas ambasadų ir konsulatų, ministerijos pastatų priežiūrai ir Lenkijos pristatymui užsienyje.

Ekspertai spėja, kad į Žmogaus teisių teismą besikreipiančių lenkų tik daugės, nes teismas supaprastino visas teisines procedūras. 1994 metais lenkai prieš savo šalį bylinėjosi vos keturis kartus, 2005 metais tokių bylų buvo jau 184, o praėjusiais metais – net 292. Šiemet lenkai savo šaliai jau iškėlė 209 bylas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų