REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas inicijavo atvirą diskusiją, ieškant sprendimo dėl aktualių privačių skundų, atspindinčių viešąjį interesą.

REKLAMA
REKLAMA

Į diskusiją ketvirtadienį pakviestos tiesiogiai suinteresuotos pusės įtakingi visuomenės nuomonės formuotojai, jų - politologai Raimundas Lopata ir Lauras Bielinis bei žurnalistas Virgis Valentinavičius.

REKLAMA

Diskusijos tikslas, pasak Vyriausybės spaudos tarnybos, savo kompetencijos ribose "pamėginti rasti teisėtus būdus, kaip išspręsti konkrečių žmonių problemas, sumažinti biurokratizmą ir priversti valdžios įstaigas iš tiesų tarnauti žmonėms".

Ypač, anot pranešimo,tokiais klausimais, kurie ministerijose ar kitose valstybinėse institucijose nagrinėjami ilgą laiką, tačiau taip ir nepriimamas sprendimas, kuomet pernelyg formalios teisinės taisyklės ar procedūros prieštarauja teisingumui, sveikam protui ar sąžiningumui ir neleidžia pasiekti bendros žmonių gerovės, kuomet vieno asmens iškeltos problemos teisingas sprendimas lemia bendrą tautos interesą, todėl siauras institucinis požiūris yra nepateisinamas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajam aptarimui buvo pristatytos trys temos: autoriniai atlyginimai už Grūto parke eksponuojamas sovietmečio skulptūras, Europos parko teritorijos apibrėžtis ir tolesnio vystimosi perspektyvos bei UAB "Siesarties energija" iniciatyva atkurti užtvanką ir hidroelektrinę Siesarties upėje.

Diskusijoje konstatuota, kad, reikalaudama autorinių atlyginimų už Grūto parke eksponuojamas statulas, autorių teisėms atstovaujant LATGA-A "sukuria nereikalingą įtampą ir susipriešinimą visuomenėje" ir "tokia situacija negali tęstis". Kultūros ministerija paprašyta nedelsiant imtis spręsti šį klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl Europos parko teritorijos, Kultūros ministerija įsipareigojo parengti teisės aktus, kuriais parkui oficialiai būtų pripažintas ypatingos kultūrinės vertės objekto statusas - tai apsaugotų žemę, kurioje dabar įkurtas Europos parkas, nuo sugrąžinimo buvusiems šeimininkams ir paliktų parką visuomenės reikmėms.

Diskusijose dėl bendrovės "Siesarties energija" iniciatyvos atkurti užtvanką ir hidroelektrinę Siesarties upėje prieita išvados, jog trūksta objektyvios informacijos sprendimui priimti, todėl šio klausimo svarstymas atidėtas, įpareigojant Ūkio ir Aplinkos ministerijas pateikti papildomus išsamius duomenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų