REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikija raginama nesielgti su migrantais kaip su nusikaltėliais

Žmogaus teises ginanti organizacija „Amnesty International“ ragina Graikiją nustoti elgtis su prieglobsčio prašančiais nelegaliais imigrantais kaip su nusikaltėliais, kurie turi būti užrakinami kalėjimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacija itin didelį rūpestį reiškia dėl vienišų vaikų, kurie dažnai yra uždaromi į sulaikymo centrus.

REKLAMA

Graikija yra pagrindinis kelias patekti į Europą pabėgėliams ir ekonominiams migrantams.

„Amnesty International“ Europos ir Centrinės Azijos programų direktorė Nicola Duckworth teigia, kad prieglobsčio prašantys asmenys ir nereguliarūs migrantai nėra nusikaltėliai, tačiau Graikijos valdžia su jais elgiasi būtent taip ir nepaiso jiems pagal tarptautinę teisę garantuojamų teisių.

Visi be išimties migrantai esą yra sulaikomi neatsižvelgiant į tai, ar tokia priemonė yra reikalinga, ar ne.

REKLAMA
REKLAMA

Avlonos sulaikymo centras į šiaurę nuo Atėnų yra puikus to pavyzdys. Čia uždaryti sėdi 360 paauglių, kurie vieni ryžosi atvykti į Europą iš Sudano, Irako, Afganistano ir Somalio.

Vienas buvęs kalinys teigia, kad paaugliai kamerose yra laikomi 15 valandų per dieną. Vienoje kameroje dažniausiai būna keturi asmenys.

Kalėjime veisiasi tarakonai, o sulaikytiesiems neduodama tokių elementariausių reikmenų kaip dantų pasta, tualetinis popierius ar skutiklis.

Tad sulaikyti migrantai dažniausiai yra priklausomi nuo labdaros arba yra priversti dirbti kitiems kaliniams, kad gautų būtiniausius reikmenis.

Graikija žada pagerinti sąlygas nelegaliems migrantams ir palengvinti prieglobsčio prašymo procedūrą. Tačiau į šalį kasmet atvyksta dešimtys tūkstančių nelegalų, o valstybė dažnai yra nepajėgi įgyvendinti užsienio kritikų reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų