REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno architektai sako, jog nebuvo supažindinti su ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos patvirtintu miesto aukštybinių pastatų specialiuoju planu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Balčytis teigia, jog Kauno architektūrinei urbanistinei ekspertų tarybai buvo pristatyta plano koncepcija, tačiau galutinio varianto architektai nematė.

REKLAMA

"Nėra gerai, kai taip vyksta, nes balsuodama taryba negali pasiremti specialistų nuomone ir savo balsą atiduoda intuityviai. O kodėl mums nebuvo pristatyta, nežinau, gal paprasčiausiai galvojo, kad viskas maždaug aptarta ir nėra apie ką diskutuoti, o gal ir yra kokių kitų motyvų", - BNS sakė G.Balčytis.

Miesto architektai parašė tarybai laišką, kuriame išdėstė savo nuogąstavimus, tačiau tai Kauno tarybos nariams nesutrukdė patvirtinti savivaldybės urbanistų pateikto projekto.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius tikina, jog iš architektams buvo pristatyta aukštybinių pastatų išdėstymo koncepcija, o tai, anot specialisto, beveik tas pats kaip ir detalusis planas.

"Koncepcija niekuo nesiskiria nuo galutinio brėžinio ir ekspertams buvo pateikta svarstyti tris kartus. Paskutinį kartą pageidavimų urbanistų ekspertų tarybai pateikta nebuvo", - sakė N.Valatkevičius.

Tarybos patvirtintame Kauno aukštybinių pastatų išdėstymo plane numatyta, jog viršutinėse terasose aukštybiniai pastatai, kur numatyta gyvenamoji statyba, negali būti aukštesni nei 60 metrų, o žemutinėse terasose neturi viršyti 40 metrų ribos. Aukštybinių pastatų statyba uždrausta senamiestyje, naujamiestyje bei geležinkelio stoties rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų