REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NASDAQ OMX Vilnius, atsižvelgdama į rinkos dalyvių poreikį, pradėjo įgyvendinti projektą, kurį užbaigus reguliuojamoje rinkoje vertybiniais popieriais bus prekiaujama ir atsiskaitoma už juos eurais. Eurą, kaip prekybos ir atsiskaitymų valiutą biržoje siekiama įdiegti iki šių metų pabaigos, tiksli data priklausys nuo visų rinkos dalyvių pasirengimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Prekybos ir atsiskaitymų valiutos biržoje pakeitimas į eurus yra reikšmingas įvykis plėtojant mūsų finansų rinkas, suteikiant galimybę lengviau ir efektyviau prekiauti Lietuvos vertybiniais popieriais. Sumažės valiutos konversijos sąnaudos užsienio investuotojams, vietiniams pensijų ir investiciniams fondams bei daugumai privačių Lietuvos investuotojų, prekiaujančių ne tik Lietuvos bendrovių akcijomis. Taip pat mes tikimės pritraukti daugiau investicijų į rinką ir padidinti jos likvidumą, ko naudą pajus visi investuotojai, - sakė Arminta Saladžienė, NASDAQ OMX Vilnius prezidentė ir valdybos pirmininkė.

REKLAMA

Vertybinių popierių biržoje NASDAQ OMX Vilnius prekyba listinguojamų Lietuvos bendrovių akcijomis galės būti vykdoma tik eurais. Atsiskaitymus už sandorius eurais užtikrins Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas naudodamasis TARGET2 sistema.

Nuo 2011 metų Estijoje nacionalinę valiutą keičia euras, vadinasi, dviejose Baltijos biržose bus prekiaujama ta pačia valiuta ir Baltijos vertybinių popierių rinka taps dar labiau harmonizuota. Be to, trečdalis Baltijos biržose vykdomų sandorių vyksta tarp Baltijos šalių investuotojų. NASDAQ OMX Riga taip pat sieks įsivesti eurą kaip prekybos ir atsiskaitymo valiutą savo reguliuojamoje akcijų rinkoje.

Atsižvelgiant į tai ir po konsultacijų su rinkos institucijomis NASDAQ OMX Baltijos vertybinių popierių biržos nusprendė nebetęsti pernai pradėto bendros Baltijos rinkos, kurioje buvo planuojama prekiauti eurais, projekto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų