REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Akropolio“ sprendimas atsisakyti ieškinio dėl kainos sumažinimo sklypui Vilniuje kelia abejonių jo laisvanoriškumu, teigia su byla niekaip nesusijusios bendrovės „Teisinių paslaugų grupė“ vadovė Deimantė Luštikaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmos instancijos teisme laimėjęs galimybę nemokėti dalies sutartos sumos – 21 mln. litų – už sklypą Geležinio Vilko g. 2, „Akropolis“ praeitą penktadienį Lietuvos apeliaciniam teismui įteikė pareiškimą, kuriame atsisako ieškinio dėl kainos sumažinimo.

REKLAMA

„Toks „Akropolio“ žingsnis galimai prieštarauja jo, kaip siekiančio pelno privataus juridinio asmens, veiklos tikslams ir yra racionaliai nepaaiškinamas“, – teigia teisininkė D. Luštikaitė.

Pasak jos, tokiu savo veiksmu „Akropolis“ netiesiogiai pripažino, kad pateikdamas šį ieškinį prieš valstybę padarė klaidą, į kurios vykdymo procesą buvo įtrauktas ir Vilniaus apygardos teismas.

„Ieškinio atsisakymas – tai absoliutus užbraukimas visko, dėl ko ši byla prieš Lietuvos valstybę buvo pradėta ir to, kas joje pasiekta. Atsisakęs ieškinio, „Akropolis“ daugiau niekada nebegalės kreiptis į teismą šiuo klausimu“, – aiškina „Teisinių paslaugų grupės“ direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji atkreipia dėmesį, kad tokiu sprendimu „Akropolis“ net tik pablogino savo finansinę padėtį 21 mln. litų, bet ir turės sumokėti Vilniaus apskrities viršininko administracijos bei Nacionalinės žemės tarnybos patirtas bylinėjimosi išlaidas, nes teismui priimant nutartį dėl bylos nutraukimo, kartu sprendžiamas ir bylinėjimosi išlaidų priteisimo iš kitos šalies klausimas, taip pat neteks patirtų ir priteistų 13 tūkst. 75 litų advokato atstovavimo išlaidų.

„Nors ir mažai tikėtina, bet jei „Akropolio“ vadovas sprendimą priėmė vienasmeniškai, jis pats gali sulaukti akcininkų ieškinio dėl bendrovei padarytos žalos atlyginimo. Jei toks sprendimas priimtas su akcininkų žinia, atsisakymo nuo ieškinio motyvai lieka visiškai neracionalūs ir neaiškūs“, – teigia „Teisinių paslaugų grupės“ teisininkė Deimantė Luštikaitė.

Iš viso „Akropolis“ už žemę valstybei turėjo sumokėti 40,5 mln. litų. Vilniaus apygardos teismas leido „Akropoliui“ nemokėti 21 mln. litų, argumentuojant tuo, kad sklypo vertė sumažėjo maždaug tokia suma. Šią nutartį apskundė Nacionalinė žemės tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų