REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedų rašytojo Stiego Larssono bestseleris „Mergina su drakono tatuiruote“ jau du mėnesius tvirtai laikosi perkamiausių knygų dešimtuke „Baltų lankų“ knygynuose.

REKLAMA
REKLAMA

Nors knygynuose „Mergina su drakono tatuiruote“ pasirodė jau prieš du mėnesius, iki šiol lentynose neužsiguli. Ilgai karaliavęs pirmojoje vietoje, šiuo metu pasaulinis bestseleris sėkmingiausiai parduodamų grožinės literatūros kūrinių dešimtuke užima trečiąją vietą.

REKLAMA

Visus įmanomus bestselerių sąrašus Europoje ir pasaulyje užkariavusi „Mergina su drakono tatuiruote“ yra pirmoji unikalios S. Larssono trilogijos „Millennium“ dalis. Knygos autorius, žurnalistas Stiegas Larssonas planavo dešimties dalių „Millennium“ kūrinių seriją, tačiau vos spėjo baigti tris iš jų. 2004 metais rašytojas staiga mirė, pats nespėjęs rankose palaikyti nei vienos jau išspausdintos „Millenium“ dalies.

REKLAMA
REKLAMA

„Mergina su drakono tatuiruote“ populiarumo rekordus muša ne tik Lietuvoje. Knyga tapo pasauline literatūros sensacija – Prancūzijoje populiarumu aplenkė net Harį Poterį, o Danijoje nusileido tik Biblijai!

Literatūriniu fenomenu tapęs bestseleris okupuoja ir kino teatrus. Nuo rugpjūčio 20 d., Lietuvos kino teatrų žiūrovai turės galimybę išvysti Europoje jau per 100 milijonų eurų uždirbusią švedišką knygos „Mergina su drakono tatuiruote“ ekranizaciją. Dar vieną ekranizacijos versiją jau ruošia ir Holivudas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų