REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minios maldininkų iš visos Lietuvos sekmadienį priešpiet nuo Šiaulių katedros pajudėjo į piligriminį žygį Kryžių kalno link. Sakralinę vietą piligrimai pasiekė po beveik tris valandas trukusios kelionės.

REKLAMA
REKLAMA

Žygyje pėsčiomis dalyvavo keli šimtai kaitros neišsigandusių piligrimų. Su giesmėmis ir Šiaulių vyskupu Eugenijumi Bartuliu priešakyje.

REKLAMA

„Viešpaties palaima visada telydi mus!“ - giesme žygeivių ūpą kėlė vyskupas E.Bartulis. Minia entuziastingai pritarė.

Pasak E.Bartulio, šiemet vykstantys atlaidai – ypatingi Lietuvos žmonėms. Atlaidų metu dėkojama Dievui už 20-ąją nepriklausomybės sukaktį švenčiančios Lietuvos laisvę.

Iš Kauno į piligriminį žygį atvažiavusi 74 m. Aldona Kymantienė „Respublikai“ prisipažino, kad jėgų keliauti pėsčiomis į Kryžių kalną suteikia kelionės prasmė.

REKLAMA
REKLAMA

Jau antrąkart tokiame žygyje dalyvaujanti kaunietė atskleidė šioje kelionėje prašysianti, kad jaunimas mylėtų Dievą. Anot A.Kymantienės, kai Dievas yra širdyje, visus išbandymus ištverti - žymiai lengviau.

„Man, kaimo vaikui, ši kelionė visiškai nesunki,- teigė A.Kymantienė „Respublikai“.- Kai mokiausi, penkiolika kilometrų per mišką bėgte įveikdavau. Sėsti į pakeleivingus automobilius tais laikais būdavo pavojinga“.

Didžioji dalis maldininkų Kryžių kalną pasiekė autobusais ir lengvaisiais automobiliais. Čia 15 val. buvo aukojamos Šv. Mišios, kurioms vadovavo E.Bartulis. Šv. Mišių metu Lietuvos nepriklausomybei skirtą pamokslą skaitė Apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Luigi Bonazzi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų atlaidai iš ankstesniųjų išsiskyrė tuo, kad Šv. Mišiose jaunimo choras giedojo kartu su instrumentine grupe.

Pasak šio muzikinio projekto iniciatoriaus, Krikščionybės žiniasklaidos tarnybos vadovo Juozo Dapšausko, taip siekiama parodyti, kas šiandien Bažnyčioje yra sukuriama naujo, gyvo, gražaus, atskleisti, kad pamaldose skamba ne tik senovinės, bet ir šiuolaikiškesnės giesmės.

Sidas AKSOMAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų