REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjus vasarai lietuviai šviežių maisto produktų ieško ne tik prekybos centruose, bet ir turguose. Liepos pradžioje daugelį dar vertusios susiimti už galvų daržovių ir vaisių kainos mėnesio pabaigoje kišenių „nebeplėšo“ ir leidžia kiekvieną dieną mėgautis šviežiu maistu.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt žurnalistai apkeliavo kelias sostinės turgavietes ir pasidomėjo, kiek vilniečiams kainuoja „vitaminų dozė“. Tiesa, daugelyje vietų daržovių, vaisių, uogų kainos panašios, o atkeliavus besibaigiant prekybos valandoms, nusiderėti galima kone perpus.

REKLAMA

Agurkai, salotos ir bulvės – atpigo

Viena mėgiamiausių vasaros daržovių laikomi agurkai. Prieš porą savaičių šviežių trumpavaisių Lietuvoje augintų agurkų kilogramas kainavo 4-5 litus. Dabar prekeiviai už kilogramą tokių agurkų prašo 2-3 litų, bet pasivaikščiojus ilgiau po turgavietę galima rasti ne vieną prekeivį, kuris agurkų kilogramą parduoda vos už vieną litą.

Atpigo ir salotos: anksčiau vieną gūžę buvo galima nusipirkti už 2 litus, tuo tarpu dabar jos kainuoja 1-1,5 Lt. Be to, daugelyje vietų prekeiviai noriai derasi ir gražių salotų gūžę galima nusipirkti už 0,5-0,8 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Gerokai atpigo ir šviežios bulvės, kurios dar liepos pradžioje kainavo 4 litus ir daugiau už kilogramą. Dabar smulkesnių bulvių kilogramą gausite sumokėję 1,5-1,8 Lt., o didesnių bulvių kilogramas kainuos maždaug 2 litus. Turgavietėse jau rasite pačių įvairiausių šviežių bulvių rūšių: skirtų ir kepimui, ir virimui.

Turguose – ir ankstyvi kopūstai

Pabandę pigiau nusipirkti pomidorų – nusivilsite. Jų kainos turgavietėse nedaug skiriasi nuo esančių parduotuvėse. Panorę pomidorų, atvežtų iš Lenkijos, sumokėsite 3-3,5 Lt. už kilogramą, o lietuviški kainuos brangiau – maždaug 4 litus už kilogramą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gausu parduodančių šparagines pupeles - už kilogramą šių žalėsių sumokėsite 4 litus. Rasite sostinės turgavietėse ir egzotiškųjų špinatų. Šio žalumyno gerbėjai už 100 gramų špinatų sumokės maždaug 1,5 Lt.

Ne visur, tačiau gerai paieškoję rasite ir šviežių kopūstų gūžių. Sostinės Šeškinės mikrorajono turgavietėje už kilogramą šviežių kopūstų sumokėsite maždaug 2 litus.

Gausu ir šviežių morkų, kurias kol kas parduoda ryšulėliais. Vienas toks ryšulėlis, kuriame yra 5-7 didesnės morkos, kainuoja 1-1,5 Lt.

REKLAMA

Braškės – vienos brangiausių uogų

Prekystaliai lūžte lūžta ne tik nuo daržovių, bet ir nuo vaisių. Soduose sunoko serbentai, agrastai, vyšnios, slyvos, miškuose vis dar gausu mėlynių. Vis dėlto vaisiai ir uogos pinga kur kas lėčiau nei daržovės.

Už mėlynių litrą sumokėsite 7-8 litus. Itin panašios į mėlynes – šilauogės. Panorę paragauti šių uogų, už litrą turėsite mokėti maždaug 8 litus. Tamsiai raudona spalva žavinčios trešnės – vienos brangiausių uogų. Jų kilogramas kainuoja 11-12 litų. Pačios pigiausios Balsas.lt rastos uogos kainavo 10 litų už kilogramą. Tuo tarpu vyšnios kone dukart pigesnės nei trešnėsv - kilogramas šių uogų kainuos tik 6-7 litus.

REKLAMA

Ne ant vieno prekystalio rasite slyvų. Mėlynų ir raudonų didelių slyvų kilogramas kainuos 4 litus, tuo tarpu už itin saldžias geltonas ir dideles slyvas turėsite mokėti ne mažiau nei 5-6 litus už kilogramą. Serbentų mėgėjai taip pat gali džiaugtis: pusės kilogramo svorio indelis šių uogų kainuos 4 litus. Už litrą agrastų mokėsite 2-2,5 Lt.

Tie, kurie tikėjosi, kad įpusėjus vasarai galės mėgautis pigiomis braškėmis, kaip būdavo kasmet, šiemet liks nusivylę, mat braškės – vienos brangiausių uogų turgavietėse. Dėl prasto šių metų derliaus, vyraujančios kaitros turgavietėse už šių uogų kilogramą prašoma 11-12 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų