REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Marijampolėje vyko penktasis „Adidas" taurės klubų bėgimo etapas, kur bėgikai varžėsi 10 kilometrų distancijoje centrinėmis miesto gatvėmis. Indvidualioje įskaitoje greičiausi buvo olimpietė Rasa Drazdauskaitė bei Mindaugas Viršilas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo priešpaskutinis „Adidas" klubų čempionato etapas bei ketvirtas iš šešių vaikų „Nutrend" taurės bėgimas – jauniausieji dalyvia varžėsi 800 metrų bėgime.  Tarp jaunimo greičiasi buvo Lukas Kuzmickas, Morta Janutėnaitė, Dominykas Ulickas bei Jolanta Naruševič.

REKLAMA

Itin patraukli akiai kova užsimezgė suaugusių 10 kilometrų bėgime – tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų, Jau pirmuosiuose kilometruose į priekį pabėgo po 4 vyrus ir moteris. Maždaug pio 6 kilometro R.Drazdauskaitė pabėgo nuo Dianos Lobačevskęs, tačiau likus 2 kilometrams Diana alsavo Europos čempionato dalyvei į nugarą – bet finiše Rasa galingai spurtavo ir užtikrintai laimėjo – jos laikas 34:45,85 minutės. D.Lovačevskės laikas – 35:05,30. Kaip po finišo sakė R.Drazdauskaitės treneris Č.Kundrotas, tai buvo pasiruošimo Europos čempionatui etapas. „Tikslo laimėti nebuvo – oro sąlygos panašios kaip Ispanijoje, tad pagrindinis tiksas buvo surepetuoti pirmąją maratono distancijos pusę – Rasa visas užduotis įvykdė." Paklaustas apie savo auklėtinei keliamus tikslus Europos čempionate, Č.Kundrotas buvo optimistas: „Rasos forma puiki, sieksime ne geriausio laiko o vietos. Manau, Rasa pajėgi kovoti dėl vietos pirmame dešimtuke."

REKLAMA
REKLAMA

Patenkinta savo pasirodymu buvo ir antra likusi Diana Lobačevskė: „Bėgau daugiau nei minute geriau nei Lietuvos čempionate, tad esu tikra, jog traumos padariniai traukiasi. Manau, kad rugsėjo mėnesį Vilniaus maratone tikrai starutosiu, bei dalyvausiu dar viename ar dviejuose maratonuose rudenį. Lyginat su šalies čempionatu prieš tris savaites bėgosi gerokai lengviau, nepaisant anlnančio karščio."

Trečia liko baltarusė Natalija Sačiurina.

Tarp vyrų greičiausias buvo M.Viršilas, distaciją įveikęs per 31:12,50 minutės. Antras buvo baltarusis Genadijus Verchovodkinas, trečias – jo tautietis Pavelas Mešeinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų