REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį buvo padėtas taškas „Tour de France“ lyderių kovoje. Ne Andy Schleckas, bet Alberto Contadoras šiandien bus pripažintas naujuoju prestižiškiausio Prancūzijos ir Pasaulio lenktynių čempionu, iškovojusiu 3-iąją pergalę savo karjeroje.

REKLAMA
REKLAMA

Kam laimė, kam nuoskauda

Liuksemburgiečių favoritas Andy Schleckas („Saxo Bank“), šių metų Ture laimėjęs 2 etapus ir Alpėse 6 dienas be pertraukos (9-14 etapai) važiavęs su lenktynių lyderio marškinėliais, turės nuryti nuoskaudą – nelemtas 39 sekundes, dar labiau nutolinusias jį nuo 1 vietos bendroje įskaitoje, likus paskutiniam etapui.

REKLAMA

Šių metų „Tour de France“ apdovanojimų įskaitoje Andy Schleckui atiteks tik Geriausio jaunojo dviratininko marškinėliai, kurie, kaip sakoma, šiaip ar taip, yra mažas žvirblis rankoje (ir geriau negu briedis girioje).

Bendrosios įskaitos 10-tukas po 19 etapo yra toks:

1. Alberto Contadoras (ISP) „Astana“ 89 val. 16 min. 27 sek.

2. Andy Schleckas (LIUK) „Saxo Bank“ +39 sek.

3. Denisas Menchovas (RUS) „Rabobank“ +2 min. 01 sek.

4. Samuelis Sanchezas (ISP) „Euskaltel - Euskadi“ +3 in. 40 sek.

5. Jurgenas Van Den Broeckas (BEL) „Omega“ +6 min. 54 sek.

6. Robertas Gesinkas (OLA) „Rabobank“ +9 min. 31 sek.

7. Ryderis Hesjedalis (KAN) „Garmin“ +10 min. 15 sek.

8. Joaquinas Rodriguezas (ISP) „Katusha“ +11 min. 37 sek.

9. Romanas Kreuzigeris (ČEK) „Liquigas“ +11 min. 54 sek.

10. Chrisas Horneris (JAV) „RadioShack“ +12 min. 02 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Stebuklas – neįvyko

Kiek garbinga ši ispanų favorito pergalė (-ės) – geriausiai parodys susirinkusi auditorija per iškilmingą apdovanojimą Paryžiuje, Eliziejaus Laukuose.

Tie, kurie iki vakar vis dar tikėjo Andy Schlecko sėkme, iš tikrųjų nėra nei naivuoliai, nei kvailiai. Tačiau šiandien jau aišku, kad, kaip kam bebūtų apmaudu ar pikta, šių metų „Tour de France“ lenktynėse per tris savaites buvo visko, tačiau to mažo atitiktinumo, galėjusio nulemti kitą nugalėtoją, taip ir nebuvo sulaukta.

Iš ryškesnių pasikeitimų pažymėtina tik tai, kad buvę greta vienas kito, po 19 etapo vietomis bendroje įskaitoje apsikeitė Samuelis Sanchezas („Euskaltel“) su Denisu Menchovu („Rabobank“), pakilusiu į 3 vietą ir sekmadienį stovėsiantis ant lyderių pakylos kartu su Alberto Contadoru ir Andy Schlecku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19 etapo 5-tukas ir lyderių pozicijos asmeninėse lenktynėse laikui:

1. Fabianas Cancellara (ŠVEIC) „Saxo Bank“ 1 val. 00 min. 56 sek.

2. Tony Martinas (VOK) „Columbia“ +17 sek.

3. Bertas Grabschas (VOK) „Columbia“ +1 min. 48 sek.

4. Ignatas Konovalovas (LIET) „Cervelo“ +2 min. 34 sek.

5. Davidas Zabriskie (JAV) „Garmin“ +3 min. 00 sek.

...

35. Alberto Contadoras (ISP) „Astana“ +5 min. 43 sek.

...

44. Andy Schleckas (LIUK) „Saxo Bank“ +6 min. 14 sek.

...

170.

Liuksemburgietis pelnė pagarbą

Fabianas Cancellara, vakar laimėjęs asmeninių atskiro starto lenktynių etapą „Bordeaux – Pauillac“ (52 km), savo komandos lyderiui, Andy Schleckui, pasakė: „Šiandien tu laimėjai savaip. Net ir po to, kai likai antras, tau tai daugiau nei pergalė“.

REKLAMA

„Jis pelnė pagarbą ir įgavo motyvacijos ateičiai, nes jam yra dar ko siekti ateityje“.– pabrėžė F. Cancellara, atkreipdamas dėmesį į 25-erių metų liuksemburgiečio amžių ir neginčytinus gabumus.

Lietuvio debiutas – daug žadantis

Apie daug žadantį ir jau šiandien savo rezultatais džiuginantį 24-erių metų Lietuvos dviratininką Ignatą Konovalovą („Cervelo“) gerų atsiliepimų negaili mūsų šalyje gerai žinomas ir gerbiamas Lietuvos dviratininkų globėjas – Vitalis Vareikis.

Portalui „Balsas“ V. Vareikis sakė, kad Ignatas gali įeiti į „Tour de France“ lenktynių istoriją kaip pirmasis lietuvis, iškovosiantis etapo pergalę (kas iš tikrųjų yra visai įmanoma, kaip dviratininkas yra laimėjęs paskutinįjį etapą praėjusių metų „Giro d'Italia“ lenktynėse, kurios pagal svarbą yra antros po „Tour de France“,– aut. past.).

REKLAMA

„Igno pasirodymą šiandien (19 etape,– aut. pastaba) reikia vertinti puikiai. Ignas turi šansą būti pirmuoju lietuviu, laimėsiančiu „Tour de France“ etapą. Tačiau reikia dar padirbėti tobulinant savo stipriąsias puses ir šalinant silnąsias vietas“.

„Kodėl lenktynes jis važiavo puikiai?“– kelia klausimą Vitalis Vareikis ir jau žino atsakymą.– „Todėl, kad ilgą distanciją kontroliavo greitį (2-ame laiko atskaitos taške buvo, berods, „tik“ 9-as), tad teisingai akcentavo distancijos pabaigą“.

„Ar turėjo Ignas rimtą šansą pasirodyti geriau? Manau, šiandien – neturėjo. Dėl ko reikėtų susirūpinti – dėl Tony Martino. Jis ir Ignatas yra tos žvaigždės, kurios dalinsis pergales lygumų asmeninėse lenktynėse laikui po 4-6 metų“.– samprotavo V. Vareikis, kurio prognozėmis dar turėsime laiko įsitikinti patys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsiškis turėjo į ką lygiuotis

Išklausęs specialisto nuomonę, portalas „Balsas“ pateikia savo skaitytojams ir paties Ignato Konovalovo atsiliepimą apie šiose lenktynėse jau antrąsias (po prologo ir jame užimtos 33 vietos (+44 sek. nuo F. Cancellara) atskiro starto lenktynes, kuriose jis dabar pateko jau į pirmąjį 5-tuką (!) – po neprilygstamo šveicaro Fabiano Cancellara („Saxo Bank“) ir dviejų „Columbia“ komandos talentų – Tony Martino (+17 sek.) ir Berto Grabscho (+1 min. 48 sek.), užtvirtindamas savo debiutinį „Tour de France“.

REKLAMA

„Jaučiausi neblogai“.– prisiminė Ignatas vakarykštę dieną 52 km ilgio distancijoje,– „Nepasakyčiau, kad jaučiausi labai gerai, bet pakankamai, ypač po to, kai paskutines dienas teko nemažai padirbėti dėl komandos“.

„F. Cancellara startavo iškart po manęs, už 2 min., ir mane pasivijo po 22 km. Tai po to prisiverčiau išlaikyti atstumą iki jo, kol galų gale jis mane aplenkė, likus 8 km iki finišo. Apie 20 km išlaikiau jo tempą, dėl to ir mano vieta tokia aukšta – buvo kur lygiuotis“.– pasakojo portalui „Balsas“ dviratininkas, neslėpdamas džiaugsmo dėl pademonstruotų (ir įvertintų) jo pastangų bei gebėjimų.

REKLAMA

Bendroji įskaita – irgi optimistiška

Bendroje įskaitoje Ignatas Konovalovas, su neįtikėtinu pasisekimu priešpaskutiniame „Tour de France“ etape, palypėjo iš 133 į 127 vietą, kuri bendrame kontekte, tiesą sakant, nėra tokia reikšminga kaip dviratininko vieta pirmojo 5-tuko rikiuotėje atskiro starto lenktynėse.

„Cervelo“ komandos lyderis Carlosas Sastre, likus vienai dienai iki „Tour de France“ lenktynių finalo, pakilo į 20-tuką (+26 min. 37 sek.) ir užima aukščiausią vietą iš savo komandos.

*

Sekmadienį Prancūzijos sostinę, Paryžių, „Tour de France“ lenktynininkai pasieks įveikę simbolinę 102,5 km distanciją „Longjumeau – Paris“, žyminčią 97-ųjų „Tour de France“ lenktynių pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų