REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune jau po kelių savaičių 3 ir 7 dienų bilietai galios tik juos aktyvavus. Planuojama, kad kitąmet nebebus ir popierinių vienkartinių bilietėlių.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar 3 ir 7 dienų trukmės elektroniniai bilietai įsigalioja iš karto juos nusipirkus, o nuo rugpjūčio 15-osios tik tada, kai keleivis juos pats aktyvuos autobuse ar troleibuse. Tokias naujoves viešajame transporte kauniečiai įdiegia pirmieji.

REKLAMA

„Manome, kad taip bus žmonėms patogiau, nes jie galės planuoti keliones, bilietų turėjimą, nereikės prieš kelionę bėgti į kioskelį, galės iš vakaro nusipirkti bilietą“, – sako Mantas Žiulpa, bendrovės „Autrolis“ Bilingo centro viršininkas.

Jei keleivis bilieto neaktyvuos, teks mokėti baudą.

Taip pat nuo rugpjūčio vidurio papildę savo elektroninį bilietą, pavyzdžiui, 10-čia litų, keleiviai galės susimokėti ir už važiavimą vieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Tereikės elektroninį bilietą pridėti prie specialaus įrenginio ir suma bus atskaičiuota, o ekrane matysis, kiek pinigų dar yra kortelėje.

Jūratė Anilionytė

Planuojama, kad jau nuo kitų metų pradžios Kauno autobusuose ir troleibusuose vienkartinių popierinių bilietėlių nebeliks.

Panaikinus popierinius bilietus, vežėjai sako sutaupysią lėšų, o retai važiuojantys ar elektroninio bilieto neturintys keleiviai vienkartinį bilietėlį galės įsigyti iš vairuotojo. Skaičiuojama, kad elektroniniu bilietu naudojasi apie 60 tūkst. kauniečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų