REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po pragaro dienos kopiant į Tourmalet kalną, penktadienis „Tour de France“ lenktynėse pirmojo 10-tuko lyderiams buvo savotiška atokvėpio diena (lygumų etapas), kurioje akį traukė dviejų Holivudo kino aktorių – Tomo Cruizo ir Cameron Diaz – palyda, tačiau komandų sprinteriams tai buvo tikras mūšis.

REKLAMA
REKLAMA

Markas Cavendishas („Columbia“), 18 etapo rytą dėl jau kelias dienas prikibusio bronchito nebuvęs tikras – startuoti ar ne,– neapsiriko rizikuodamas, nes iškovojo 4-ąją pergalę šiose lenktynėse, kurią dedikavo savo komandos draugui Marcui Renshaw, diskvalifikuotam už neleistinus veiksmus – 3 smūgiai galva greta važiavusiam Julianui Deanui („Garmin“) – ties finišo linija 11 etape (Žr. video).

REKLAMA

„Ši pergalė skirta jam. Žinojau, kad be Marko bus labai sunku (...). Marko man labai trūko Pirėnų etapuose, kai reikėjo, kad kas nors išvestų į priekį. Mes esame kambariokai ir palaikome vienas kitą. Būtų buvę smagu atvykti su juo į Paryžių“.– sakė M. Cavendishas.

18 etapo rezultatai:

1. Markas Cavendishas (DBR) „Columbia“ 4 val. 37 min. 09 sek.

2. Julianas Deanas (NZL) „Garmin“ + 0 sek.

3. Alessandro Petacchi (ITA) „Lampre“ +0 sek.

...

14. Thoras Hushovdas (NOR) „Cervelo“ +0 sek.

...

37. Danielis Lloydas (DBR) „Cervelo“ +0 sek.

...

49. Ignatas Konovalovas (LIET) „Cervelo“ +0 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Įtampa Taškų įskaitoje

Likus dar 2 dienoms iki „Tour de France“ lenktynių pabaigos, Ignato Konovalovo komandos galvos skausmas – sprinterio marškinėliai (Maillot Vert), kurių po 18 etapo neteko Thoras Hushovdas („Cervelo“).

Finišavęs 14-tas (+0 sek.), Taškų įskaitoje norvegas turėjo užleisti vietą italui Alessandro Petacchi („Lampre“), įgavusiam 10 taškų persvarą.

Geriausių sprinterių minioje buvo dar du „Cervelo“ komandos dviratininkai – 37-as Danielis Lloydas (+0 sek.) ir 49-as – Ignatas Konovalovas (+0 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Markas Cavendishas, šiose „Tour de France“ lenktynėse laimėjęs pergales 4 etapuose (5, 6, 11, 18 etapai), o Taškų įskaitoje užimantis 3 vietą po A. Petacchi ir Th. Hushovdo, teigė neturįsn nieko prieš laimėti žaliuosius marškinėlius, tačiau prisipažino Roterdame startavęs su kitais tikslais.

„Nesakau „ne“ žaliems marškinėliams, bet toks įspūdis, kad praradau juos pirmąją lenktynių savaitę. Nebuvau užsibrėžęs jų laimėti – man patinka laimėti etapus. Tikiuosi laimėti ir finišą Paryžiuje“.– sakė 18 etapo laimėtojas M. Cavendishas.

REKLAMA

Įtampa dėl lyderio marškinėlių

Asmeninių atskiro starto lenktynių išvakarėse Bendroje įskaitoje niekas nepasikeitė – 4-ta kankinanti diena ir nelemtos 8 sekundės, slegiančios liuksemburgiečio Andy Schlecko fanus, kurių, kaip tvirtina tarptautinių apklausų tyrimų rezultatai, yra kur kas daugiau nei ispanų čempiono Alberto Contadoro.

Iš kairės į dešinę: Cameron Diaz, Alberto Contadoras, Tomas Cruizas (Reuters nuotr.)Iš kairės į dešinę: Cameron Diaz, Alberto Contadoras, Tomas Cruizas (Reuters nuotr.)

1. Alberto Contadoras (ISP) „Astana“ 88 val. 09 min. 48 sek.

2. Andy Schleckas (LIUK) „Saxo Bank“ +8 sek.

3. Samuelis Sanchezas (ISP) „Euskaltel - Euskadi“ +3 in. 32 sek.

4. Denisas Menchovas (RUS) „Rabobank“ +3 min. 53 sek.

5. Jurgenas Van Den Broeckas (BEL) „Omega“ +5 min. 27 sek.

6. Robertas Gesinkas (OLA) „Rabobank“ +6 min. 41 sek.

7. Joaquinas Rodriguezas (ISP) „Katusha“ +7 min. 03 sek.

8. Ryderis Hesjedalis (KAN) „Garmin“ +9 min. 18 sek.

9. Romanas Kreuzigeris (ČEK) „Liquigas“ +10 min. 12 sek.

10. Chrisas Horneris (JAV) „RadioShack“ +10 min. 37 sek.

...

21. Carlosas Sastre (ISP) „Cervelo“ +25 min. 50 sek.

...

23. Lance'as Armstrongas (JAV) „RadioShack“ +37 min. 58 sek.

...

111. Thoras Hushovdas (NOR) „Cervelo“ +3 val. 09 min. 37 sek.

...

133. Ignatas Konovalovas (LIET) „Cervelo“ +3 val. 26 min. 45 sek.

...

170.

DNF (1)

REKLAMA

Šiandien, šeštadienį, asmeninėse lenktynėse laikui – distancijoje „Bordeaux – Pauillac“ (52 km) – turės būti padėtas pliusas vieno ar kito šių metų „Tour de France“ favorito naudai, kuris sekmadienį ir bus iškilmingai sutiktas bei apdovanotas Paryžiuje.

Ignato Konovalovo debiutas Ignato Konovalovo debiutas " Tour de France 2010" (nuotr. iš asmen. alb.)

P. S. Nepamirštame palaikyti ir saviškių! Mūsų šalies dviratininkas, Ignatas Konovalovas, asmeninėse lenktynėse laikui taip pat žada parodyti, ką gali. Tiesą pasakius, jis JAU įrodė, kad komandos „Cervelo“ pasirinkimas vežtis į Prancūziją „Tour de France“ debiutantą buvęs teisingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų