REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Utenos vienmandatėje apygardoje išrinktas Seimo narys Edmundas Pupinis šiandien kreipėsi į šešis Aukštaitijos regiono rajonų merus, reikalaudamas principingai ištirti garsiąją Utenos sąvartyno pirties istoriją. Paaiškėjus naujoms sprendimo dėl pirties įrengimo priėmimo aplinkybėms, Seimo narys siūlo sąvartyną valdančios įmonės dalininkams nedelsiant spręsti socialdemokrato Mindaugo Bobelio nušalinimo nuo Utenos regiono atliekų tvarkymo centro (URATC) direktoriaus pareigų klausimą bei kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl jo atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialdemokratų vadovai gina savo kolegą, kuris neva viską darė teisėtai, ir viską esą galima įrodyti dokumentais. Paaiškėjo, kad M. Bobelis sprendimą priėmė remdamasis atliekų tvarkymo centro valdybos darbo reglamentu. Tačiau direktorius tuo galimai pažeidė įmonės įstatus, peržengė savo įgaliojimų ribas ir taip padarė žalą įmonei. Taigi, kyla nemažai klausimų, net jei ir paliktume nuošalyje sprendimo racionalumo aspektus“, – teigė E. Pupinis.

REKLAMA

Kaip teigiama Seimo nario rašte merams, sprendimus dėl brangesnio kaip 5000 litų ilgalaikio turto priima tik valdyba – taip nustatyta URATC įstatuose. M. Bobelis pirčiai įrengti išleido 48 000 litų įmonės pinigų, todėl vidaus audito ir teisėsaugos institucijos turi atidžiai ištirti išlaidų teisėtumą.

Pasak E. Pupinio, juokinga, kai socialdemokratas aiškina, esą pirtis įrengta ne iš mokesčių mokėtojų kišenės – neva įmonė „užsidirbo pati“.

REKLAMA
REKLAMA

„Sakydami, kad įmonė pinigų užsidirbo pati nuomodama techniką, socialdemokratai, kaip jiems įprasta, tik bergždžiai bando klaidinti visuomenę. Negi yra dvi atskiros kišenės – viena sudėti pinigams, kurie surenkami už šiukšles iš žmonių, o į kitą pinigai byra asmeninėms direktoriaus reikmėms? Negi technika, kurios nuoma sunešė kraitelį „pirtininkui“ Bobeliui, pirkta ne iš įmonės kasos?“ – piktinosi Seimo narys.

Naują sveikatinimo turizmo kryptį – aromaterapiją šalia sąvartyno – išradusiems socialdemokratams E. Pupinis siūlo nesustoti, diegti šią „inovaciją“ kuo plačiau ir Lietuvoje, ir pasaulyje, o M. Bobeliui įteikti padėkos raštą „Už nuoseklų darbą Utenoje kuriant modernios aromaterapijos centrą“. „Pirtis šalia sąvartyno? Netikėta idėja“, – šypsojosi E. Pupinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų