REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per antrąjį šių metų ketvirtį Seimo nariai parlamentinei veiklai išleido 833 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma politikų ir toliau iki paskutinio cento išleidžia parlamentinei veiklai finansuoti skirtus biudžeto pinigus, rašo dienraštis „Lietuvos rytas". Per ketvirtį jie tam turi 6267 litus, iki sumažinimo ši suma siekė 10 tūkst. litų.

REKLAMA

Sumažinus parlamentinei veiklai skirtas lėšas kai kuriems parlamentarams už brangiai nuomojamus automobilius tenka primokėti ir iš savo algos.

Antai konservatorius Vaidotas Bacevičius iki skandalo dėl automobilių nuomos už transporto priemonę per ketvirtį paklodavo 5,2 tūkst. litų. Tuo tarpu per antrąjį šių metų ketvirtį parlamentaro automobilio nuoma mokesčių mokėtojams atsiėjo tik 736 litus.

V.Bacevičius leido suprasti, jog dalį automobilio nuomos išlaidų esą dengia iš savo kišenės.

REKLAMA
REKLAMA

„Užuojautos nelaukiu", – dienraščiui sakė konservatorius, kuris kilus skandalui pakeitė automobilio nuomos sutartį ir atsisakė galimybės jį išsipirkti už likutinę vertę.

Tokią galimybę draudžia ir parlamentinei veiklai skiriamų lėšų naudojimo tvarka.

Bet paaiškėjo, kad kai kurie Seimo nariai šios tvarkos nepaisė ir tuomet, kai sutartimis domėjosi prokurorai.

Antai konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė pripažino tebeturinti galiojančią automobilio „Mitsubishi Lancer" išperkamosios nuomos sutartį, ir jau sausį šis automobilis taps politikės nuosavybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo narė apie tai prabilo paklausta, kodėl metus už mokesčių mokėtojų pinigus nuomojusi automobilį staiga nusprendė to nebedaryti: „Kai sumažino išlaidas, nusprendžiau už automobilį mokėti iš savo algos. Pamaniau, kad man taip bus patogiau. Kadangi nuomos sutartį buvau sudariusi tiktai dvejiems metams, ji netrukus baigsis ir galėsiu automobilį išsipirkti už likutinę vertę, kaip numatyta sutartyje".

Už automobilio, kurio savininke V.V.Margevičienė ketina tapti, nuomą mokesčių mokėtojai šiemet sumokėjo per 3,8 tūkst. litų. Pernai už šio automobilio nuomą buvo sumokėta dar per 23 tūkst. litų.

REKLAMA

Taupiausių politikų titulus ir toliau išsaugojo Seimo pirmininkė Irena Degutienė, iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų sąskaitos išleidusi 90 litų, ir nė lito neišleidęs jos pavaduotojas Česlovas Stankevičius.

Į savotišką taupymo rekordą pretenduoja ir Artūras Melianas. Liberalcentristas per antrąjį šių metų ketvirtį automobilio nuomai išleido tik 360 litų, o, pavyzdžiui, jo kolega Linas Karalius per tą patį laikotarpį automobilio nuomai nepagailėjo 6267 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų