REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumažėjus finansavimui sveikatos apsaugai, medikų darbo užmokesčio fondas per metus mažėjo nuo 15 proc. iki 40 proc., reikšdamas pasipiktinimą premjero Andriaus Kubiliaus pareiškimu tikina Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos žmonių sveikatos apsaugai 2010 metais buvo skirtas 800 mln. litų mažesnis finansavimas. Tuo metu visuomenei teikiamų medicinos paslaugų kaštai 2009-2010 m. didėjo: augo eksploatacinės gydymo įstaigų išlaidos, brango šildymas, elektra, didėjo pridėtinės vertės mokestis medicinos priemonėms ir vaistams, tačiau paslaugų Lietuvos piliečiams buvo teikiama tiek pat. Problemos sprendimą, kokiomis lėšomis už tai sumokėti, valstybė perkėlė ant medikų pečių", pranešime spaudai cituojamas L. Labanauskas.

REKLAMA

Pasak Gydytojų sąjungos vadovo, susidarius tokiai situacijai imtasi įvairių taupymo būdų: medikai ėjo nemokamų atostogų, jiems nebebuvo mokami priedai, jie verčiami dirbti daugiau už tą patį atlygį.

„Deja, medikų parodytas solidarumas su pacientais, šalį ištikus finansinei krizei, liko ne tik neįvertintas, bet ir sulaukė štai tokio akibrokšto. Mus stebina ir liūdina toks valstybės vadovų požiūris – demonstruojama nepagarba žmonėms, kurie, galima sakyti, ant savo pečių neša valstybės problemas", – teigia L. Labanauskas. Jo manymu, premjeras turėtų paneigti informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos gydytojų sąjunga jautriai reagavo į premjero pareiškimą, kad įspūdis, jog viešajame sektoriuje algos mažintos mažiau nei privačiajame, susidaro dėl to, kad nėra sumažintos medikų algos, o mokytojų atlyginimai net padidėjo.

„Pernai Vyriausybė ir Seimas ėmėsi žingsnių, kuriais viešajame sektoriuje buvo mažinami atlyginimai valstybės tarnautojams. Jiems per metus atlyginimai sumažėjo beveik 10 proc. Tačiau į viešąjį sektorių, be valstybės tarnautojų, įeina ir tokios plačios grupės kaip mokytojai arba gydytojai, kuriems atlyginimai nebuvo mažinami praeitais metais. O mokytojams net ir išaugo", –teigė A. Kubilius interviu „Žinių radijui" ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų