REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, paskutiniame Pirėnų kalnų etape su kylančiu finišu, Liuksemburgo favoritas, jaunesnysis brolis Schleckas („Saxo Bank“), turi paskutinį šansą atsikovoti geltonuosius lyderio marškinėlius iš Alberto Contadoro („Astana“).

REKLAMA
REKLAMA

Likus viso labo 4 dienoms ir 4 etapams iki „Tour de France“ Didžiojo finalo, visų žvilgsniai ir viltys – į du svarbiausius lenktynių favoritus.

REKLAMA

Užvaldė godumas

Nors ir negarbingai (Žr. video) – liuksemburgiečio dviračiui nukrito grandinė pačiu atsakingiausiu momentu į finalinį kalną (aukščiausia kat.), 15 etape nugvelbęs lyderio marškinėlius (+8 sek.) iš 6 dienas juos vilkėjusio Andy Schlecko, ispanų favoritas Alberto Contadoras negali nuslėpti džiaugsmo.

„Suprantu, kad Andy yra nusivylęs, bet aš turėjau atakuoti ir laimėjau šiek tiek laiko. Žinau, kad bus įvairių nuomonių, bet aš labai patenkintas laimėjęs lyderio marškinėlius“.– sakė A. Contadoras.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat įžengimo į Alpes (9 etapas) bendroje įskaitoje stypsojusiam už liuksemburgiečio nugaros (2 vietoje), A. Contadorui norisi tikėti, kad trečioji pergalė „Tour de France“ lenktynėse jau yra jo rankose.

Liuksemburgietis nepasiduos

Tuo tarpu, vyresnysis Andy Schlecko brolis Frankas, iškritęs iš „Tour de France“ dar 3 etape, guldo galvą už saviškį, tvirtindamas, kad paskutiniame Pirėnų kalnų etape Andy būtinai išnaudos savo šansą atsikovoti geltonuosius lyderio marškinėlius.

„Jis yra įniršęs dėl šios mechaninės klaidos, bet nesitrauks ir tęs savo kovą. Jis nieku gyvu nepasitrauks iš lenktynių. Dabar jis pavojingesnis nei kada nors“.– sakė vyresnysis Andy Schlecko brolis Frankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stodamas savo brolio pusėn, Frankas Schleckas piktinosi ir nesąžiningai bei negarbingai pasielgusiu Alberto Contadoru, kuris sugriovė savo įvaizdį, kurį buvo sukūręs pirmosiomis lenktynių dienomis (2 etapas, Spa).

„Andy buvo tikrai stipresnis ir visi galėjo tai paliudyti, kai jis atakavo paskutinę įkalnę. Contadoras – šaunus vyrukas, bet Armstrongas, laimėjęs 7 Turus, ir tai laukė Jano Ullricho, kai šis turėjo techninių problemų ir atvirkščiai“.– pastebėjo F. Schleckas.

Štai bendrosios įskaitos pirmasis 10-tukas po 16 etapo su legendinio amerikiečio L. Armstrongo („RadioShack“) ir „Cervelo“ komandos lyderių bei jiems dirbančio I. Konovalovo pozicijomis:

REKLAMA

1. Alberto Contadoras (ISP) „Astana“ 78 val. 29 min. 10 sek.

2. Andy Schleckas (LIUK) „Saxo Bank“ +8 sek.

3. Samuelis Sanchezas (ISP) „Euskaltel - Euskadi“ +2 in. 00 sek.

4. Denisas Menchovas (RUS) „Rabobank“ +2 min. 13 sek.

5. Jurgenas Van Den Broeckas (BEL) „Omega“ +3 min. 39 sek.

6. Robertas Gesinkas (OLA) „Rabobank“ +5 min. 01 sek.

7. Levi Leipheimeris (JAV) „RadioShack“ +5 min. 25 sek.

8. Joaquinas Rodriguezas (ISP) „Katusha“ +5 min. 45 sek.

9. Alexandras Vinokourovas (KAZ) „Astana“ +7 min.12 sek.

10. Ryderis Hesjedalis (KAN) „Garmin“ +7 min. 51 sek.

...

15. Carlosas Sastre (ISP) „Cervelo“ +9 min. 02 sek.

...

25. Lance'as Armstrongas (JAV) „RadioShack“ +33 min. 46 sek.

...

106. Thoras Hushovdas (NOR) „Cervelo“ +2 val. 39 min. 32 sek.

...

128. Ignatas Konovalovas (LIET) „Cervelo“ +2 val. 56 min. 19 sek.

...

172.

REKLAMA

Lietuvis – tarp pirmųjų

Po 16 etapo bendroje įskaitoje Ignatas Konovalovas yra 4-as iš savo komandos po C. Sastre (+9 min. 02 sek.), V. Gustovo (+58 min. 07 sek.) Th. Hushovdo (+2 val. 39 min. 32 sek.) bei užima 128 vietą (+2 val. 56 min. 19 sek.).

Verta prisiminti, kad 16 etapo dviejuose paskutiniuose kalnuose – Tourmalet ir Aubisque (aukščiausia kat.),– kurie žymi vieną sunkiausių perėjų Prancūzijos ir „Tour de France“ žemėlapyje,– Lietuvos dviratininkas pelnė atitinkamai 5 ir 10 taškų.

Su šiuo indėliu, Geriausio jaunojo dviratininko įskaitoje, kurioje laimi Andy Schleckas,  Ignatas Konovalovas pakilo iš 31 į 24 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Th. Hushovdas – geriausias?

I. Konovalovo ir kitų „Cervelo“ komandos draugų darbu buvo labai patenkintas Thoras Hushovdas, po 16 etapo susigrąžinęs žaliuosius maškinėlius iš Alessandro Petacchi („Lampre“) ir vėl pirmaujantis Taškų įskaitoje.

„Mano komanda dirbo puikiai. Labai svarbu pelnyti po kelis taškus, esant menkiausiai galimybei. Juk žaliuosius marškinėlius laimi geriausias dviratininkas“,– su šypsena ir viltimis kalbėjo „Cervelo“ komandos sprinteris.

Bendroje įskaitoje Ignatas Konovalovas yra 4-as iš savo komandos po C. Sastre (+9 min. 02 sek.), V. Gustovo (+58 min. 07 sek.) Th. Hushovdo (+2 val. 39 min. 32 sek.) bei užima 128 vietą (+2 val. 56 min. 19 sek.).

REKLAMA

C. Sastre – nepraranda vilties

Carlosas Sastre, bendroje įskaitoje užimantis 15 vietą, nemėgina paneigti, kad nejaučia nuovargio ir išsekimo.

„Po tokio karštų dienų, kuriose vyrauja žvėriškas greitis, daugelis dviratininkų pradeda jausti nuovargį, ir aš – ne išimtis“,– sakė jis.

Tačiau „Cervelo“ komandos lyderis tikina, kad po vienos poilsio dienos (trečiadienį) jo motyvacija tik sustiprėjo ir jis tikisi ne tik atlaikyti paskutiniąją „Tour de France“ lenktynių savaitę, bet ir galbūt priartėti prie lyderių 10-tuko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų