REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimt kilometrų. Tiek nuvažiuoti bus kviečiami lietuvaičiai tam, kad išreikštų savo palaikymą tiems, kurie kasdien susiduria su skurdu ir socialine atskirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

Simboliškai „Dešimt skurdo kilometrų“ pavadinta akcija, prasidėjusia trečiadienį, Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija siekia atkreipti visuomenės dėmesį į skurdą ir dėl jo didėjančią socialinę atskirtį.

REKLAMA

Per dešimt dienų Raudonojo kryžiaus savanoriai kartu su vaikais iš sunkiai gyvenančių, socialiai remtinų šeimų, globos namų apkeliaus dešimties miestų ir miestelių savivaldybių. Dviračių žygyje dalyvaujantys vaikai kartu su savanoriais mokysis pirmosios pagalbos, klausysis paskaitų apie ŽIV/ Aids prevenciją, prekybą žmonėmis, žais žaidimus. Iš viso žygyje dalyvaus 28 ratuoti dalyviai.

„Šie metai Europoje – kovos su skurdu ir socialine atskirtimi. Štai kodėl kilo mintis surengti tokį žygį ir paskatinti visuomenę bei verslininkus atkreipti dėmesį į problemą, – sakė Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos atstovė Zita Juškienė. – Būtų džiugu, jei verslininkai prisidėtų prie vykstančio žygio, nes finansavimo, kurį gavome iš Europos Sąjungos, dešimčiai dienų gali ir nepakakti, o vaikai – augantys, jiems norisi ir saldumynų“, – juokėsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto verslininkai jau spėjo įsitraukti į akciją. „Dar iki starto sulaukėme didelio verslo bendrovių noro įsitraukti ir suteikti pagalbą skurstantiems Lietuvoje. Taigi, šiemet ne tik rengiamas dviračių žygis, bet ir renkama parama iš įmonių, dovanojančių drabužius, avalynę, kitus naudingus daiktus žmonėms, kuriems jų labiausiai reikia“, – pasakojo Raudonojo kryžiaus draugijos jaunimo koordinatorius Vaidas Malachauskas.

„Rūpinamės visais žmonėmis, kurie yra socialinėje atskirtyje. Pavyzdžiui, turime specialią programą seniems ir vienišiems žmonėms, kuriais rūpinasi mūsų savanoriai. Taigi, visa gauta parama bus išdalyta tiems, kuriems jos reikia labiausiai ir tiems, kurie mūsų žiniomis skursta, tačiau ne visuomet išdrįsta kreiptis pagalbos“, – tvirtino Z. Juškienė.

Liepos 21-31 dienomis dviračių žygio „10 skurdo kilometrų“ dalyviai lankysis Trakuose, Aukštadvaryje, Prienuose, Birštone, Igliaukoje, Kriokialaukyje, Alytuje, Merkinėje ir Seirijuose. Kiekviename iš žygio taškų žmonės bus kviečiami drauge nuvažiuoti simbolinius dešimt kilometrų ir taip išreikšti savo paramą bei palaikymą patiriantiems skurdą ir socialinę atskirtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų