REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euras kyla prieš JAV dolerį jau antrą mėnesį iš eilės. Pagrindas – sumažėjusi panika dėl euro zonos šalių biudžetų deficitų ir blogėjanti JAV makroekonominė statistika.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp blogėjančių JAV makroekonominių rodiklių visų pirma išsiskiria darbo rinkos rodikliai – birželio mėnesio naujai sukurtų darbo vietų skaičius buvo prastesnis negu tikėjosi analitikai. Prastesni buvo ir vartojimą bei pramonę atspindintys rodikliai. Europoje panika dėl euro zonos valstybių biudžeto deficitų kuriam laikui aprimo, Graikijai pavyko gan sėkmingai išplatinti obligacijų emisiją. Taip pat sparčiau koreguotis padeda ir žemas rinkos likvidumas vasarą.

REKLAMA

Vis dėlto, dabartinį euro pakilimą JAV dolerio atžvilgiu vertinu kaip trumpalaikę korekciją. Doleris, kaip bebūtų, yra geresnėje padėtyje, nes, jeigu ekonomikos atsigavimas JAV tęsis, Federalinis rezervų bankas, greičiausia, anksčiau pradės kalbėti apie monetarinės politikos normalizavimą, kas yra teigiamas faktorius JAV valiutai.  Jei JAV vis tik vėl grįš į recesiją ir prasidės antra krizės banga, galime pamatyti „bėgimą“ nuo rizikos, kas dažniausiai tai pat brangina JAV dolerį.

Konstantinas Rašap, „Admiral Markets“ analitikas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų