REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvai mūsų šalyje vasaros metu savo mažamečiams vaikams skiria žymiai daugiau dėmesio negu kitais metų laikais – tai atskleidė speciali visuomenės nuomonės apklausa, kurią inicijavo interneto portalas www.ikimokyklinis.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik trečdalis, t.y. 30 proc., tėvų teigė, kad per vasaros atostogas vaikai ilgiau bus su jais. Be to, mūsų šalyje vis dar populiaru mažuosius vasarai palikti pas senelius – taip sakė darysiantys daugiau nei penktadalis arba 22 proc. apklaustųjų

REKLAMA

„Vasara yra atostogų metas ne tik vaikams, bet ir daugeliui suaugusiųjų, todėl džiugu, kad nemaža dalis Lietuvos tėvų laisvą laiką išnaudos leisdami jį su savo atžalomis. Kita vertus, tenka pripažinti, kad vis dar yra tėvelių, kurie nepasirūpina, kad jų mažylių atostogos būtų turiningos ir padėtų jiems ne tik tinkamai ilsėtis, bet ir tobulėti“, – apie apklausos rezultatus kalbėjo LR Švietimo ir mokslo ministerijos Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo skyriaus vyriausioji specialistė Ilona Grigaravičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nerimą kelia tendencijos, rodančios, kad pakankamai didelė tėvų dalis Lietuvoje tinkamai ar visai neplanuoja savo vaikų atostogų. 21 proc. apklaustųjų teigė, kad jų mažosios atžalos vasaros atostogų metu tiesiog žais įprastus ar kompiuterinius žaidimus ir žiūrės televizorių. 9 proc. tėvų neturi konkrečių planų vaiko veiklai vasaros atostogų metu.Dauguma šalies tėvų teigia, kad vasarą jie stengiasi vaikus ugdyti aktyviau nei kitais metų laikais – mat daugiau nei trečdalis, t. y. 36 proc., tėvų tikino, kad vasarą žymiai daugiau keliauja su vaikais, o tai plečia ir mažųjų akiratį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausti, ar jų vaikai gerai jaučiasi ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, pusė tėvų atsakė, kad jų atžaloms vienodai patinka tiek namuose, tiek darželyje. Tačiau nemaža dalis – beveik ketvirtadalis – apklaustųjų tvirtino, kad vaikas labiau mėgsta būti su šeima. Remiantis minėtos apklausos rezultatais, 16 proc. vaikų iš viso nelanko jokios ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

Visuomenėje ir žiniasklaidoje pastaruoju metu dažnai girdimos diskusijos apie vaiko teises ir jų gynimą. Dauguma apklaustų tėvų, t.y. 34 proc., vaikų teisių apsaugos sistemą Lietuvoje vertina pakankamai palankiai – sako, kad ji nėra bloga, tačiau ją reiktų tobulinti. Panašus skaičius – 29 proc.– teigia, kad vaiko teisės yra per daug sureikšminta tema. Mažiau – tik ketvirtadalis, t.y. 25 proc., manančių, kad Lietuvoje vaiko teisų apsaugos sistema yra neveiksminga.

Apklausa taip pat atskleidė, kad daugumai šeimų Lietuvoje Rugsėjo 1-oji yra šventė, kurią jos pažymi kasmet – taip sakė 61 proc. tėvų.

Minėtoje apklausoje internete, kuri buvo vykdoma šių metų birželio-liepos mėnesiais, dalyvavo daugiau nei 2,5 tūkstančio respondentų iš visos Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų