REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva tęs savo įsipareigojimus ir toliau rems Afganistano Goro provincijos stabilizavimą bei plėtrą. Tai užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis antradienį patvirtino Kabule vykstančioje tarptautinėje Afganistano konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatijos vadovas pakvietė Afganistano vyriausybę ir tarptautinę bendruomenę skirti daugiau dėmesio tokiems santykinai saugiems ir stabiliems regionams kaip Goro provincija siekiant tolygaus visos šalies vystymosi.

REKLAMA

A. Ažubalis teigė vertinantis susitarimus tiesti kelią iš Afganistano vakarų į rytus, jungsiančio šalies sostinę Kabulą su Herato miestu. Didelė šio kelio atkarpa eitų per Goro provinciją ir palengvintų susisiekimą su dviem pagrindiniais šalies miestais, paskatintų provincijos socialinę ir ekonominę plėtrą.

Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė būtinybę koordinuoti atskiras šalių donorių, NATO, ES ir Jungtinių Tautų pastangas bei geriau išnaudoti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) potencialą teikiant paramą Afganistanui ir Vidurio Azijos regiono šalims sienų apsaugos, rinkimų organizavimo, kovos su narkotikų platinimu, karių ir civilių mokymų srityse.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos, kurioje dalyvavo daugiau kaip 75 valstybių ir tarptautinių organizacijų delegacijos, tikslas - apsvarstyti bei patvirtinti Afganistano vyriausybės veiksmų planą dėl tolesnio šalies socialinio ir ekonominio vystymosi, valdymo stiprinimo ir stabilumo užtikrinimo.

Tikimasi, kad tarptautinės konferencijos rezultatai padės tvirtus pagrindus ir sudarys tinkamas sąlygas efektyviam atsakomybės perdavimo Afganistano vyriausybei procesui.

Nuo 2005 metų Lietuva Goro provincijoje vadovauja Provincijos atkūrimo grupei. Be lietuvių karių ir civilių, grupėje tarnauja ir dirba Danijos, Gruzijos, Japonijos, JAV, Rumunijos ir Ukrainos kariai bei civiliai. Apie 150 Lietuvos karių tarnauja Goro provincijoje ir junginys - Afganistano pietuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų