REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražiausia 13 kilometrų ilgio A537 trasa Didžiosios Britanijos nacionaliniame parke „Peak District“ pripažinta pavojingiausiu keliu šalyje. Čia automobilistams žūti automobilio avarijoje yra 30 kartų didesnė tikimybė nei greitkelyje, skelbia Britanijos laikraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

A537 kelias, pavadintas aukščiausioje jo vietoje esančio baro „Cat and Fiddle“ garbei, jungia Maklsfildą (Macclesfield) ir Bakstoną (Buxton). Televizijos kanalo ITV1 laida „Police, Camera, Action!“ šį kelią pripažino pavojingiausiu Jungtinėje Karalystėje.

REKLAMA

Minėtos laidos prodiuseriai ir kelių saugumo ekspertai testavo kelius dešimtyje Britanijos regionų. Kiekviename regione buvo nustatytas pavojingiausias kelias, rašo laikraštis „The Mirror“. Pačiu pavojingiausiu keliu išrinktas A537. Leistinas greitis šioje trasoje neseniai buvo sumažintas iki 80 km/val., tačiau automobiliai čia ir toliau važinėja 120 km/val. greičiu. Vairuotojai mano, kad šis kelias yra panašiausias į lenktynių trasą Meno saloje (Isle of Man).

„To neįmanoma sustabdyti: motociklininkai, lenktynininkai, šeimos su vaikais ir sunkvežimiai čia važinėja tuo pačiu greičiu“, – sakė „Cat and Fiddle“ baro savininkas Deividas Barnsas (David Barnes). Jo nuomone, pastaruoju metu šiame kelyje atsirado daugiau kelių policininkų ir tai šiek tiek atšaldė vairuotojų norą spausti akceleratorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų