REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gerbiamas kolega Mantai Varaška, laikiau jus tikru lietuvišku politiku. Tokia kaip Jūsų patirtimi, dirbant ir Naujosios sąjungos, ir Liberalų demokratų, ir Pilietinės demokratijos patarėju ar atstovu, gali pasigirti ne kiekvienas parlamentaras. Juk net ir šiame Seime Jūs patirtį gilinote dviejose skirtingų partijų frakcijose. Matyt, Jūsų patarimai yra labai vertinami. Tikiuosi, kad nesupyksite, jei Jums išdrįsiu atsakyti į iškeltą klausimą „Kodėl A. Kubilius vis dar premjeras?“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip buvęs teisingumo ministro patarėjas, savo paskaitomis kėlęs Valstybės sienos apsaugos tarnybos darbuotojų kvalifikaciją, Jūs negalite nežinoti, kad valstybės aparato darbo reforma yra pakankamai sudėtinga. Net pakėlę kvalifikaciją Jūsų paskaitose (esu įsitikinęs, kad jos buvo aukšto lygio), 2006 metais pasienio tarnybos darbuotojai patobulinti savo darbo ir sustabdyti cigarečių kontrabandos nesugebėjo.

REKLAMA

Taigi, jei būčiau įvaldęs demagogijos aukštumas, tai pasakyčiau, kad Jūsų kaip lektoriaus darbo rezultatas – 2006 metais kontrabanda buvo ženkliai didesnė negu 2009 metais. O juk apie krizę, gyventojų pajamų mažėjimą tuo metu niekas ne tik nekalbėjo, bet ir negalvojo. Nekalbėjo ir apie kontrabandą. Iš tiesų, kam jaudinti piliečius, kai galima ir nutylėti. Bent jau tol, kol esi valdžioje. Jums gal ir skaudu, bet mes tokio tylėjimo įžado nesiruošėme tęsti ir viską iškėlėme į dienos šviesą.

REKLAMA
REKLAMA

Galiu tik stebėtis, kad Jūs kaip teisininkas vis dar atkakliai, su vaikišku naivumu ginate Tarptautinio valiutos fondo su jo tariamai pigiomis paskolomis interesus. Bet jos kainuoja, ir latviai apie tai galėtų detaliai papasakoti. Jie Jums paaiškintų, kaip vykdydami TVF reikalavimus už pigias paskolas turėjo gerokai daugiau negu Lietuvoje apkarpyti ir pareigūnų atlyginimus, ir pensijas, ir išmokas.

Bandau suprasti, už ką Premjerą pagirtumėte. Tikriausiai pagirtumėte, jei meluotų, slėptų tiesą, skolintųsi ir praskolintų valstybę? O paminklą tikriausiai pastatytumėte už lito devalvavimą, nes būtent tai Jums patinka lenkų ekonominio skatinimo strategijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juk negalite nesuvokti, kad džiūgaudamas dėl Lenkijos pasiekimų ignoruojate svarbiausią įrankį – lenkiškos valiutos devalvavimą. Devalvavimas davė naudos ekonomikai, bet trečdaliu nuvertino gyventojų santaupas, ženkliai sumažino realius atlyginimus.

Ūbavimą apie „nuoseklų Lietuvos eksporto silpninimą“ aš galėčiau priskirti tik paprastai demagogijai arba elementariam melavimui. Būtent eksportas yra Lietuvos ekonomikos pagrindas, o jei jis nekiltų (per pirmus šių metų mėnesius jau paaugo pusantro karto), tai ir biudžetas nesurinktų didesnių pajamų šį pusmetį (surinko su kaupu), ir realius valstybės įsipareigojimus žmonėms būtų neįmanoma vykdyti.

REKLAMA

Gal kartais ir verta žvilgtelėti į tuos Jūsų labai nuvertintus tarptautinių ekonomikos ekspertų straipsnius, nors Jums tai ir labai nepatinka. Suprantu, kad su statistika Jūs nedraugaujate. Tik tokiu būdu pusė milijono lietuvių išeivių gali virsti visu milijonu, o kadangi 95 proc. išvažiavo vedant Lietuvą socialdemokratinių lūkesčių keliu, tai ta statistika gal ir visai Jums nereikalinga. Kad liktų kuo daugiau žmonių Lietuvoje, be jokios abejonės, reikalingos investicijos – ir tai supranta bet kurios valstybės politikai. Ar Estija dėl kelis kartus didesnių investicijų jaučiasi labiau nuskriausta?

REKLAMA

Suprantu, kad Jums nepatinka, jog ir Prezidentė mato realią padėtį. Suprantu ir tai, kad melavimas bei klastojimas (čia mano akmuo į Jūsų daržą) yra Jums priimtini, o žmonių pasipiktinimas neveikliais pareigūnais – tik „sumanus Kubiliaus dangstymas“.

Jums, labai besirūpinančiam TS-LKD reitingais, galėčiau pasakyti, kad svarbių sprendimų priėmimas nemeluojant žmonėms ir neišsisukinėjant nuo atsakomybės reitingų neprideda. Bet to meluojantys populistai niekad nesupras. Jiems žodis „patriotizmas“ ir toliau liks nelyginant rašalo dėmė ant nepriekaištingai pasiūto politinio kostiumo.

Tad jei peikiate Premjerą už tai, kad šis daro viską, kad Lietuva nebankrutuotų, tai darau vieną išvadą: Jūsų idealas – bankrutavusi Lietuva.

Todėl džiaugiuosi, kad Jūs ne premjeras ir, tikėtina, juo niekada netapsite.

Arvydas Anušauskas, LR Seimo narys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų