REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žmonės man sako, kad „Mergina su drakono tatuiruote“ yra sėkmingiausias Švedijoje sukurtas produktas nuo grupės ABBA laikų,“ – džiaugiasi trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ režisierius Nielsas Arden Oplevas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio kino teatruose jau per 100 milijonų eurų surinkęs filmas sukurtas pagal literatūrine sensacija tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

REKLAMA

Šis bestseleris yra pirmoji unikalios S. Larssono trilogijos „Millennium“ dalis. „Mergina su drakono tatuiruote“ tapo literatūriniu sėkmės fenomenu – Prancūzijoje populiarumu aplenkė net Harį Poterį, o Danijoje nusileido tik Biblijai!

Sėkmės scenarijus pasikartojo ir Lietuvoje. Jau beveik du mėnesius knyga tvirtai laikosi įsikibusi pirmosios vietos labiausiai perkamų grožinės literatūros kūrinių dešimtuke „Baltų lankų“  knygynuose.

REKLAMA
REKLAMA

Nors knygos ekranizacija dienos šviesą Švedijoje išvydo dar 2009-ųjų pabaigoje, šiemet jos kelionė per pasaulio kino teatrus tik įsibėgėja.

Užkariavusi kino teatrus Skandinavijoje bei Vakarų Europoje ir tapusi pelningiausiu 2009-ųjų metų Europos filmu, „Mergina su drakono tatuiruote“ patraukė į Ameriką, vėliau į Australiją, o netrukus ją pamatys ir Lietuvos kino teatrų žiūrovai.

Puikiai kino kritikų ir žiūrovų vertinama juosta jau uždirbo per 100 milijonų eurų. Tai visų laikų sėkmingiausias švedų filmas, visam pasauliui pristatantis Švedijos kiną ir literatūrą, tad daugelis teigia, kad „Mergina su drakono tatuiruote“ yra antras sėkmingiausias Švedijoje pagamintas populiariosios kultūros produktas po grupės ABBA.

Lietuvoje trileris „Mergina su drakono tatuiruote“ – nuo rugpjūčio 20 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų