REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis antradienį dalyvaus tarptautinėje konferencijoje Afganistane.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje Kabule dalyvaus Afganistano prezidentas, Jungtinių Tautų generalinis sekretorius, JAV valstybės sekretorė. Laukiama delegacijų iš daugiau kaip 70 valstybių ir tarptautinių organizacijų.

REKLAMA

Kabulo konferencijoje Afganistano vyriausybė ir tarptautinė bendruomenė patvirtins Afganistano veiksmų planą dėl valdymo stiprinimo, socialinio ir ekonominio vystymosi bei saugumo užtikrinimo.

Šiuo planu Afganistano vyriausybė įsipareigos laipsniškai perimti atsakomybę už šalies saugumą, tarptautinė bendruomenė pažadės toliau teikti visokeriopą paramą Afganistano saugumo pajėgoms.

Planuojama, kad konferencijoje Afganistano vyriausybė nuspręs sukurti specialią Afganistano taikos ir reintegracijos programą, kuri būtų remiama iš tarptautinio patikos fondo. Programa per 5 metus turėtų padėti reintegruoti iki 36 tūkstančių buvusių kovotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje Lietuvos diplomatijos vadovas ketina atkreipti Afganistano vyriausybės ir donorų dėmesį į būtinybę skirti daugiau paramos Goro provincijai bei informuoti renginio dalyvius apie Lietuvos sprendimą Vilniuje šių metų rudenį surengti konferenciją, skirtą atsakomybės už Afganistano valdymą ir vystymą perdavimui afganams.

A. Ažubalis taip pat planuoja pasiūlyti geriau išnaudoti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) potencialą teikiant paramą Afganistanui sienų apsaugos, rinkimų organizavimo, kovos su narkotikais, karių ir civilių mokymų srityse. ESBO 2011 metais pirmininkaus Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų