REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privačios saugumo firmos „Xe Service“ (anksčiau žinomos kaip „Blackwater“) darbuotojai vertė irakietes ir Rytų Europos merginas verstis prostitucija, o kompanija „ArmorGroup“, kuri saugo JAV ambasadą Afganistane, buvo įkūrusi net kelis viešnamius.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikiečių laikraštis „The Washington Post“ informavo apie tyrimą, kurio rezultatai parodė, kad moterų išnaudojimu kaltinami liūdnai pagarsėjusios saugumo firmos „Blackwater“ darbuotojai.

REKLAMA

Istoriją apie merginas iš Rytų Europos, kurios galvojo vykstančios į Dubajų dirbti tarnaitėmis, atskleidė viena nepriklausoma žurnalistė. Tik šį kartą privati saugumo firma dirbo atsargiau. Merginų gabenimą vykdė armijai ir „Exchange Service BBC“ dirbę subrangovai. Užuot aptarnavę viešojo maitinimo punktus, darbuotojai užsiiminėjo visai kitais dalykais. Iš į Iraką atvykusių merginų buvo atimami pasai. Sekso vergės galėjo išsipirkti savo pasus už 1100 dolerių, tačiau tai buvo neįmanoma, atsižvelgiant į tuos grašius, kuriuos jos gavo už prostitučių darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat išsiaiškintos ir „sekso fabrikų“ Afganistane istorijos. Dar prieš 4 metus per keletą reidų viešnamiuose buvo išlaisvinta apie 100 kinių, tačiau nelegali prekyba žmonėmis tęsėsi. Ja užsiiminėjo ir „ArmorGroup“ darbuotojai. Šios firmos darbuotojai iki šiol saugo JAV ambasadą Kabule. Duomenys apie „slaptą“ kompanijos veiklą buvo perduoti Centrinei žvalgybos valdybai (CŽV), tačiau viskas tuo ir baigėsi.

Kaip žinoma, pagal kontraktą dirbantiems asmenims arba valstybės pareigūnams draudžiama dalyvauti seksualinių paslaugų teikimo veikloje konflikto ar karo zonoje. Visi, prisidėję prie prekybos žmonėmis, turi būti atleidžiami iš pareigų. Tačiau kokie to rezultatai?

„Nepradėtas nė vienas tyrimas, kitaip tariant, nevykdomi įstatymai“, – teigė buvusi žmogaus teisių gynėjų organizacijos „Human Rights Watch“ tyrėja Martina Venderberg.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų