REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vakar per kaitros alinamą šalį praūžė vasariški lietūs su perkūnija. Vietomis lietūs buvo smarkūs, kilo škvalas.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio popietę Alytų užklupo stiprus vėjas su lietumi. Stiprus vėjas laužė medžių šakas, keletas nuvirtusių medžiu gulėjo centrinėse Alytaus gatvėse. Automobiliai taip pat sunkiai skynėsi kelią per vandens užlietą Alytų. Lietus užtvindė ir kai kurias parduotuves, ypač nukentėjo „Maxima". Kaip ir pranašvo sinoptikai, apie 19 val. audra sugrįžo, bet jau susilpnėjusi.

REKLAMA

Pakruojis taip pat skendėjo vandenyje. Mariomis pavirto ir sostinės Savanorių prospektas šalia baigiamo statyti viaduko.

Ankstų sekmadienio vakarą ir sostinės gatves ištiko škvalas. Vėjas blaškė medžius, o vasarinį dangų raižė žaibai. Kai kurie iš medžių lingavo itin pavojingai. Ant žemės telkšančios balos tuo tarpu dar labiau pilnėjo.

Apie škvalą jau anksčiau buvo perspėję sinoptikai: jie vakarui ir nakčiai išpranašavo smarkų lietų, škvalą ir perkūniją.

REKLAMA
REKLAMA

Uostamiestyje taip pat smarkiai lijo nuo paryčių iki vakaro.

Termometro stulpelis vakar aukščiausiai pakilo Pietų Lietuvoje – Druskininkuose jis rodė 35 laipsnius karščio. Dvi mieste dirbančios greitosios medicinos pagalbos medikų brigados vos spėjo suktis.

Kaip „Respublikai" sakė budinti dispečerė, greitosios medikai į pagalbą skubėjo ne vien dėl karščio sąmonę praradusiems žmonėms, bet ir nelaimingų atsitikimų, avarijų aukoms.

Pajūrio gelbėtojams šis savaitgalis buvo sunkesnis nei praėjęs, nes padidėjo poilsiautojų srautas, ir ne visi prie jūros elgiasi drausmingai. Kaip teigė Palangos gelbėjimo stoties vadovas Jonas Pirožnikas, penktadienį iš vandens buvo ištraukta 10 žmonių, šeštadienį ekstremalių situacijų nebuvo, o sekmadienį pradėjo lyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų