REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 1 dieną Fondazione Sandretto Re Rebaudengo Turine atidaroma Lietuvos šiuolaikinio meno paroda "Vilnius Is Burning", kuri veiks iki gegužės 12 dienos. Šia paroda prasideda renginių ciklas, skirtas Lietuvos kultūros pristatymui tarptautinėje Turino knygų mugėje, kurioje šiais metais Lietuva dalyvauja garbės viešnios teisėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Parodą organizuoja Lietuvos institutas kartu su Fondazione Sandretto Re Rebaudengo, remia Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija ir Alenia Aeronautica, praneša Lietuvos institutas.

REKLAMA

Šiame projekte dalyvauja Lietuvos ir užsienio menininkai Valdas OzarinskasJuozas Laivys, Gintaras Didžiapetris, Donatas Jankauskas, Sandra StraukaitėEglė Budvytytė, Kristina Inčiūraitė, Stasys Banifacijus Ieva, Pierre Bismuth ir Johnathan Monk, Una Szeemann ir Bohdan Stehlik, menininkų Jennifer Allora ir Guillermo Calzadilla suburtas Vilniaus filmo kolektyvas ir kiti.

Pasak parodos kuratoriaus Raimundo Malašausko, projekto "Vilnius Is Burning" logika remiasi siekiu priversti miestą būti kažkuo kitu, o patį miestą čia atstovauja įsivaizduojama žmonių bendruomenė. Didžioji dalis projekte pristatomų menininkų gyvena ir kuria Vilniuje, kiti - San Chuane, Briuselyje ar Berlyne. Paroda kliaujasi simultaniškumo, gyvenimo šventimo, nenutrūkstamo prasmės "nuslydimo" ir kūrybingų perskaitymo klaidų idėjomis.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės mėnesį pasirodys knyga "Vilnius Is Burning", kurioje šis projektas atsiskleis ne tik kaip koliažas ar anamorfinė lygtis, bet ir kaip kolektyviai rašomas romanas."

Pasak Lietuvos prisistatymo tarptautinėje Turino knygų mugėje koordinatorės Irmos Šimanskytės, "šią paroda galima laikyti įžanga į platesnį Lietuvos kultūros pristatymą, kuris vyks knygų mugės metu gegužės 10 - 14 dienomis.

Turint omenyje jog Turinas garsėja puikiais muziejais bei skiria didelį dėmesį šiuolaikiniam menui, džiaugiamės, kad italai aktyviai domisi Lietuva ir nemažas ratas prestižinių institucijų noriai bendradarbiauja."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų