REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgus metus išskirtinėmis sąlygomis Seime dirbusi valstybės įmonė "Greminta" ir toliau maitins parlamentarus bei kanceliarijos darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Neįvykus antrajam konkursui dėl Seimo rūmuose esančių valgyklos bei restorano patalpų ir įrangos nuomos, su "Greminta" gruodžio pabaigoje metams pratęsta sutartis, tiesa, su išlyga ją nutraukti, jei, įvykus konkursui, jį laimėtų kita bendrovė.

REKLAMA

Kaip BNS sakė Seimo kancleris Gintautas Vilkelis, du kartus skelbus konkursą dėl patalpų ir įrangos nuomos, tačiau neatsiradus nė vienos įmonės, panorusios maitinti parlamentą, svarstoma, kaip elgtis toliau -trečią kartą skelbti konkursą, ar reformuoti "Gremintą", ją paliekant dirbti parlamente, tačiau jau rinkos sąlygomis.

Pavasarį kilus vadinamajam privilegijų skandalui, apsižiūrėta, jog "Greminta" parlamente dirbo "šiltnamio sąlygomis" - nemokėjo nei už patalpų nuomą, nei už komunalines paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet žadėta, jog įmonė išskirtinių teisių neteks, o parlamento maitintojai bus pasirinkti konkurso būdu - tačiau norinčių dalyvauti konkurse neatsirado.

Liberalų, kurie ir iškėlė "Gremintos" klausimą, manymu, konkurso sąlygos buvo sudarytos neatsižvelgiant į rinkos sąlygas, todėl ir neatsirado norinčių jame dalyvauti.

"Mano manymu, nuomos kainos buvo užkeltos, todėl ir neatsirado norinčių dalyvauti konkurse", - BNS sakė Seimo pirmininko pavaduotojas liberalas Gintaras Steponavičius.

G.Steponavičiaus manymu, Seimo kanceliarija turėtų trečią kartą skelbti konkursą, tačiau šįkart - atsižvelgdama į rinkos sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskelbus konkursą, pradinė 1062,24 kvadratinių metrų Seimo patalpų nuomos kaina mėnesiui buvo numatyta 12163,74 litų, įrangos - 11237,59 litų. Tačiau konkurso sąlygose numatyta, kad nuomininkas Seimo turimos įrangos gali atsisakyti.

Paklaustas, ar nuomos kaina nebuvo specialiai užkelta, kad neatsirastų kandidatų, taip Seime paliekant "Gremintą", parlamento kancleris sakė, jog kainos apskaičiuotos remiantis Vyriausybės nustatyta tvarka, tad piktnaudžiavimų čia negalėję būti.

Paskelbus konkursą paaiškėjo, kad "Greminta" jame dalyvauti negali - neatitinka keliamų sąlygų. Konkurso sąlygose be kita ko buvo numatoma, jog nuomininko veikla pastaruosius trejus metus būtų nenuostolinga, tuo tarpu "Greminta" pastaruoju metu veikė nuostolingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų