REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos biržos vakar surengė pasauliui rugsėjo 11-ąją be teroro aktų: „juodąjį antradienį“ akcijų kritimas viso pasaulio rinkose buvo pats didžiausias nuo 2001 m. rugsėjo 11-osios.

REKLAMA
REKLAMA

JAV akcijų rinka nusmuko 600 mlrd. dolerių, ir tai nubraukė visus jos 2007 m. pasiekimus. Smarkiai nukrito „Dow Jones“ indeksas, kuris skaičiuojamas remiantis 30 pirmaujančių JAV kompanijų akcijų kurso verte. Antradienį Niujorko fondų biržoje jis buvo sumažėjęs 546 punktais –„Bloomberg“ teigimu tai buvo pats didžiausias smukimas nuo to laiko, kai buvo atnaujinta prekyba po 2001 m. rugsėjo 11 d. įvykių.

REKLAMA

Pasaulinė panika prasidėjo po to, kai antradienį Kinijos fondų rinkos indeksai smuko 9 proc. Paskutinį kartą tai buvo nutikę 1987 m. po gandų apie Den Siaopino mirtį, ir kartu su Kinijos rinka pradėjo smukti viso pasaulio fondų rinkos. Japonijoje akcijų vertė nukrito 3,3 proc., Honkonge - 2,9 proc., Indijoje - 2,3 proc., Filipinuose - 7,9 proc., Taivano birža išvis buvo uždaryta. Pagrindinis Londono fondų biržos indeksas prarado 2,3 proc. savo vertės, Frankfurto - 2,96 proc., Paryžiaus - 3,02 proc., Briuselio - 2,91 proc., Ciurucho - 3,4 proc. Labiausiai nukentėjo tų Europos kompanijų akcijos, kurios turi svarbių interesų Kinijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį akcijų vertės smukimo Kinijoje nepastebima, tačiau akcijos pinga kitų Azijos valstybių biržose. Investuotojai spėlioja, ar toks ženklus smukimas tebuvo rinkos korekcija, susijusi su perkaitusia Kinijos ekonomika, ar vis dėlto ilgalaikės tendencijos pradžia. Pastarąją prielaidą svarstyti verčia didėjanti įtampa dėl Irano. Trečiadienio prekyba akcijomis parodys, kaip pasaulis yra pasiruošęs naujai globaliai fondų krizei, tvirtina „Newsru.com“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų