REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Omnitel 1000 km lenktynių“ penktadienio popietės programą papildė nuotaikingos ir azartiškos „LNK-Fun2Go žvaigždžių lenktynės“.

REKLAMA
REKLAMA

Į klasikinę vieno ketvirčio mylios (402,366 metro) trasą, – tą pačią, kurioje vakar varžėsi „Drag“ šalies čempionato trečiojo etapo dalyviai ir kurioje buvo pasiektas naujas Lietuvos greičio rekordas, šeštosios kartos „Volkswagen Golf“ automobilius išvairavo ryškiausi TV ir pramogų pasaulio veidai bei politikai - Živilė Vaškytė, Marius Jampolskis, Andrius Šedžius, Rolandas Vilkončius, Giedrius Leškevičius, Vaidotas Valiukevičius-Milanno, Erika Santos, Milda Bartašiūnaitė ir Natalija bei Deividas Zvonkai.

REKLAMA

Dar gerokai iki varžybų pradžios jaukiame lenktynių miestelio pavėsyje įsitaisiusios žvaigždės apspito „Omnitel 1000 km lenktynes“ rengiančios UAB „Promo Sportas“ direktorių Darių Jonušį ir godžiai gėrė kiekvieną jo patarimą.

R. Vilkončius, pernai taip pat dalyvavęs analogiškose lenktynėse ir pralaimėjęs tik žvaigždžių lenktynių karaliaus titulą pelniusiam LNK laidos „Kakadu“ vedėjui Tomui Ališauskui, šiemet, aišku, troško revanšo, tačiau viešai to nedeklaravo. Rolandas sakė pirmenybę teikiantis eismo saugumui, o ne lenktynėms, ir jam svarbiausia iš taško „A“ į tašką „B“ nuvažiuoti saugiai, nekeliant pavojų nei sau, nei kitiems eismo dalyviams.

REKLAMA
REKLAMA

M. Jampolskis kaip visada juokavo ir teigė, jog važiuodamas mėgsta pasidairyti į šonus, o ne beatodairiškai lėkti pirmyn. Svarbiausia, pasak Mariaus, kad abipus trasos žvaigždžių lenktynes stebėtų būriai gražių merginų, o kuris jų finišo liniją kirs pirmas, – ne taip jau reikšminga.

M. Jampolskis prisipažino, jog jį jau spėję išvarginti karščiai, todėl esąs ne kokios formos ir pergalės trasoje nesitikįs.

Akademiškai rimtas prieš lenktynes atrodė geltonu, tikrai nevėsinančiu lenktynininko kombinezonu apsivilkęs Seimo narys A. Šedžius, iš visų „LNK-Fun2Go žvaigždžių lenktynių“ dalyvių turintis neabejotinai didžiausią lenktynių patirtį. Jis yra ne tik dalyvavęs ketveriose „Omnitel 1000 km lenktynėse“ ir kartu su komanda ne tik sėkmingai kirtęs jų finišą, bet ir džiaugęsis prizinėmis vietomis klasėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visai nesijaudindamos prieš atsakingą egzaminą kaip visada krykštavo tolimąją Portugaliją trumpam palikusi E. Santos ir sekso eksperte tituluojama M. Bartašiūnaitė. Tačiau užteko teisėjams pakviesti LNK-Fun2Go žvaigždes prie starto linijos, ir nerūpestingus juokelius tarsi vėjai būtų nupūtę.

Iš karto užvirė atkakli kova, parodžiusi, kad žvaigždžių deklaruotas nerūpimas rezultatas – šventas melas. O taisyklės labai griežtos. Kiekviename važiavime vienodo galingumo naujus šeštosios kartos „Volkswagen Golf" automobilius, kurių ratus suko taupūs, tačiau elastingi vos 1,4 litro darbo tūrio TSI varikliai, vairavo tarpusavyje konkuravę po du varžovus. Pralaimėjęs iškart buvo priverstas sudėti ginklus, o nugalėjęs įgydavo teisę analogišku būdu varžytis toliau ir brautis iki finalo. Po pirmojo varžybų etapo burtais buvo išrinkta laimingiausia žvaigždė, kuri išsyk pelnė bilietą į finalą. Fortūna čia nusišypsojo M. Bartašiūnaitei.

REKLAMA

Jos varžovu finale buvo R. Vilkončius, ketvirtfinalyje įveikęs M. Jampolskį, o pusfinalyje – Ž. Vaškytę. Antras bandymas laimėti „LNK-Fun2Go žvaigždžių lenktynes“ Rolandui buvo sėkmingas. Jo vairuojamas „Volkswagen Golf“ finišo liniją kirto gerokai atitrūkęs nuo varžovės M. Bartašiūnaitės. Trečioji vieta atiteko taip pat ne pirmose tokiose lenktynėse dalyvavusiai Ž. Vaškytei.

Prieš šias „LNK-Fun2Go žvaigždžių lenktynes“ 1000 metrų trasoje jėgas išbandė „Omnitel 1000 km lenktynėse“ dalyvaujančių komandų mechanikai.

Pirmasis jų finišo liniją kirto „Autoprizme Racing Team“ mechanikas Antanas Puidokas, aplenkęs estą Kristo Kasametsą iš „Erki Sport Racing“ ekipos ir trečiąją vietą užėmusį RIMO komandos mechaniką Aurelijų Karpavičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų