REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėda planų Baltijos pajūriu nutiesti greitojo tramvajaus liniją neatsisako - ieškoma lėšų šio projekto galimybių studijai parengti.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad tokią studiją galėtų parengti tik užsienio ekspertai, ji kainuotų apie milijoną litų, rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".

REKLAMA

"Galimybių studija numatytų ir miesto poreikį tokio tipo transportui, tačiau ir be jos jau beveik aišku, kad vien tik Klaipėdoje įrenginėti tramvajaus sistemos neapsimokėtų. Tai - viso regiono projektas", - sakė Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Prieš porą metų Klaipėdoje jau lankėsi vienos Vokietijos kompanijos atstovai ir pareiškė esantys pasiruošę mieste nutiesti tramvajaus liniją. Panašių norinčiųjų būta ir daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, pasak E. Jurkevičienės, nei tada buvo, nei dabar yra nuspręsta, kad tramvajus būtų įrengiamas tik Klaipėdoje.

Apie tai, kad nė 200 tūkst. gyventojų neturinčiam miestui toks projektas per brangus ir visiškai neperspektyvus, dar anksčiau yra sakiusi ir savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė. Anot jos, vizija yra regioninis greitasis tramvajus, kurio bėgiai palei Baltijos jūrą nusidriektų nuo Klaipėdos iki pat Šventosios.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų