REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitraštis „Veidas“ išrinko dešimtį Lietuvos žmonių, kuriems 2006 metai buvo ypač sėkmingi. Tarp jų premjeras Gediminas Kirkilas, Italijos verslininkas Luigiterzo Bosca, prieš algas vokeliuose sukilusi Dalia Budrevičienė, grupė „LT United“, Kazlų Rūdos gyventojai ir kiti, kuriems praėjusieji metai pažymėti sėkmės ženklu.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis sąraše – ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas. „Kas vos prieš metus galėjo patikėti, kad G. Kirkilas taps premjeru? O prieš aštuonerius metus, kad taps ministru?“, retoriškai klausia savaitraštis.

REKLAMA

Nors premjero vadovavimas netruko apkarsti dėl VSD skandalo, jis visgi sugebėjo užsitikrinti partiečių bei opozicijos paramą, sudaryti gerą viešąjį įvaizdį. Dar būdamas paprastu Seimo nariu G. Kirkilas kolegų buvo pramintas katinu Leopoldu.

Anot savaitraščio, premjero sėkmės receptas – nuoseklus darbas, tikėjimas savimi ir subtilus kuklumas. Be to, jis itin sėkmingai bendrauja su žiniasklaida, nevengdamas atsakyti net į žurnalistų SMS žinutes ar pamatęs praleistą skambutį tiesiog perskambinti. Tai žmogus, su kuriuo žurnalistams itin patogu dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau „Veido“ sąraše – „verslo ambasadorius“, kurį įkūnija penki išrinkti verslininkai. Tai žmonės, pasižymintys ne tik sėkmingai plėtojamu verslu, bet ir progresyviu mastymu, Lietuvos reprezentavimu bei ryškumu viešojoje erdvėje.

Savaitraščio į „verslo ambasadorius“ išrinkti Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės generalinis direktorius Eimantas Kiudulas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys, „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis, lazerius gaminančios bendrovės „Ekspla“ generalinis direktorius Kęstutis Jasiūnas bei aštuonias gamybos ir prekybos įmones jungiančios įmonės „Libros holdingas“ vadovas Tomas Juška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į sėkmingųjų sąrašą įtrauktas ir bylą prieš Lietuvą dėl neteisėto pašalinimo iš alkoholio bendrovės „Alita“ privatizavimo laimėjęs italų verslininkas L. Bosca. Anot jo advokato Jono Saladžiaus, byla bene pirmąsyk teismų praktikoje taip aiškiai iškėlė Civiliniame kodekse numatytų teisingumo, protingumo bei sąžiningumo principų svarbą.

Ketvirtoji sąraše – kadaise Krekenavos kultūros namų salėje „patį Viktorą Uspaskichą“ įsiutinusi ir iš renginio bei netrukus iš darbo išmesta Dalia Budrevičienė. Į teismą dėl šmeižto paduota, buvusių kolegų smerkta ir kitaip gniuždyta kovotoja už teisingumą galiausiai atsitiesė ir dabar jau puikuojasi moterų žurnalo puslapiuose, mokosi verslo organizavimo ypatumų ir galvoja apie nuosavą verslą.

REKLAMA

Penktieji – Kazlų Rūdos savivaldybė ir jos gyventojai, kurie itin sėkmingai sugebėjo pritraukti Europos Sąjungos paramą į viešąjį sektorių, infrastruktūrą ir aplink esančias verslo įmones. Anot savaitraščio, tokiems pokyčiams, kokie akivaizdžiai pastebimi Kazlų Rūdoje, kiti miesteliai sugaiš dar dešimtmečius.

Šeštoji sėkmė - kaunietės Aldonos Gramauskienės Konstituciniame Teisme pasiekta pergalė dešimtmetį trunkančioje kovoje dėl savo vyro pomirtinio išteisinimo. Jonas Budrevičius buvo nuteistas už nepadarytą nusikaltimą ir mirė kalėjime, o jo žmona reikalauja iš valstybės milijono litų kompensacijos ir šio nusistatymo atsisakyti neketina. Pernai Vilniaus universiteto Teisės fakulteto šventėje jai buvo įteikta Konstitucijos taurė už indėlį į Konstitucijos taikymo plėtrą.

REKLAMA

„Veidas“ įvertino ir itin aukštus 33-ejų metų penkiakovininko Edvino Krungolco pasiekimus. Tris kartus Europos pirmenybių auksą laimėjęs sportininkas šiais metais iškovojo aukščiausią pasaulio čempionato apdovanojimą.

Neliko neįvertintas „LT United“ žvaigždžių projekto suspindėjimas šeštojoje – iki šiol aukščiausioje – lietuvių pozicijoje „Eurovizijos“ konkurse.

Taip pat sėkmingi metai buvo poetui, eseistui, literatūros kritikui ir vertėjui Kęstučiui Navakui, kuris tapo pernykštės Nacionalinės premijos laureatu.

Sąrašą užbaigia savosios sėkmės valandos 2006 metais sulaukusi operos solistė Irena Zelenkauskaitė. Ji gavo itin sudėtingą ir aukščiausiai vertinamą Čio Čio San partiją Giacomo Puccini operoje „Madam Baterflai“ ir užsitarnavo šilčiausius klausytojų Londone ir Niujorke aplodismentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų